Stekt uer
Foto: Pernille Wroldsen / NRK

Stekt uer

Slik gjør du

Krydre filetene med salt og pepper og lag tre snitt i skinnet.

Skjær ingefær og chili i tynne fyrstikker og hvitløken i tynne skiver. Snitt vårløken i tynne strimler på langs.

Varm en stekepanne og stek fisken i litt olje med skinnsiden ned til skinnet blir sprøtt og gyllent. Snu filetene og stek videre i ca 30 sekunder. Legg den ferdigstekte fisken over på en tallerken så lenge. (Stek fisken i to omganger om ikke pannen er så stor.)

Vask pannen og varm den med litt olje. Fres hvitløk, chili og ingefær i 2 minutter. Trekk pannen til side og bland inn vårløken.

Drypp litt soyasaus over fisken og topp med ingefær-og vårløkmiksen.

Tips

La den strimlede vårløken få ligge litt i isvann før du blander den inn i ingefærblandingen.

Server med lynstekt brokkoli og kokt jasminris.