Slik gjør du
Pizzadeig
Du kan selvfølgelig lage bunnen akkurat som du vil, men denne oppskriften er på tynn, italiensk pizza.
Oppskriften holder til 3 pizza med en diameter på cirka 25 centimeter.
Deigen er det best å lage på forhånd, gjerne dagen før.
Ha vann i bollen og løs opp tørrgjær i vannet. Ha i halvparten av melet og bland godt.
Ha i resten av melet og bland godt. Ha i salt og bland det godt inn.
Elt deigen for hånd på benken i cirka 10 minutt. Legg et kjøkkenhåndkle over deigen og la hvile på benken i 10 minutt.
Stram opp deigen som en ball, legg den i bollen med kjøkkenhåndkle over og la hvile der i 45 minutt.
Del inn i 3 biter. Stram dem opp til små boller og legg dem i en oljet kakeboks med lokk i 8 timer, litt kjølig i cirka 18 grader.
Bakt fersken
Bruk 3 hermetiske fersken, strø over brunt sukker.
Pakk inn i aluminiumsfolie.
Bak i ovnen i 20 minutter på 200 grader.
Amaretti-kjeks
Pisk marengs av eggehvite og sukker.
Pass på at bollen er helt ren og at det ikke er noe eggeplomme i eggehvitene.
Pisk eggehvitene stive og tilsett sukker, litt om gangen. Pisk helt stivt.
Ha i mandelessens og mandellikør.
Bland forsiktig i mandelmel.
Ha deigen i sprøytepose og sprøyt små topper på et stekebrett med bakepapir, eller avkjøl deigen og trill til små kuler.
Stek på 200 grader i cirka 20 minutt. Følg med underveis.
Vaniljekrem
Ha eggeplommer og sukker i en kjele og visp sammen.
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene, ha både frø og stang i blandingen.
Tilsett melk og maisenna og visp sammen.
Varm opp blandingen på middels høy varme mens du rører hele tiden, gjerne med en slikkepott slik at ingenting legger seg i bunnen.
Bruk god tid. Den skal varmes til den nesten er på kokepunktet, men skal ikke koke.
Kremen er ferdig når den begynner å tykne.
Ha den over i en skål og la den avkjøle seg. Vil du unngå snerk legger du på plast, eller rører.
Bland inn mandellikør før du skal bruke den.
Vil du gjøre det enklere for deg selv, kan du kjøpe ferdig vaniljekrem.
Bak og stek
Bruk rikelig med pastamel på benken. Bak ut bunnene. Bruk hendene.
Legg en pizzabunn på bakespaden og ha på vaniljekrem med mandellikør.
Del de bakte ferskenene i biter og legg på pizzaen.
Legg pizzaen i ovnen (ikke for langt inn). Skru gjerne litt ned på effekt nå. Snu pizzaen etter cirka 25-30 sekunder. Fortsett å steke i 20-30 sekunder og snu, til alle sidene er stekt. Til sammen steker du cirka halvannet minutt.
Legg på rist og ha på knust amaretti-kjeks, honning og timian.
Kilde: Cathrine Dokken Belsheim fra TV-serien «Bakemesterskapet»/NRK