Laster innhold, vennligst vent..

Sett smak på grillmaten!

Glem tørre, svidde koteletter og pølser. Sett en spiss på maten med kokk Tom Victor Gaustads egen grillpensel, "rub" og marinade.

Marinade
Foto: Matprat.no

BBQ-marinade til spareribs

Denne marinaden må du påbegynne et døgn før du skal grille kjøttet.

6 ss ketchup
2 ss rødvinseddik
2 ss soyasaus
2 ss worcestershire
3 ss honning
1 ss dijonsennep
2 fedd hvitløk
1 ss friskrevet ingefær

Alle ingrediensene blandes, kjøttet legges i og marineres i et døgn før grilling. Annen type kjøtt som kan marineres i denne sausen er for eksempel svinenakkke.

Krydder ¨rub¨

Denne krydderblandingen kan du smøre på både fisk og kjøtt, som laks, kylling og svin.

1 ts korianderfrø
2 stjerneanis
1 ts sennepsfrø
1 ts fenikkelfrø
1/2 ts sort pepper

Ha alle ingrediensene i en panne, og varm opp til det ryker. Slik får du frem den gode smaken. Mal deretter blandingen fint i en morter eller kvern. Smør på grillmaten.

Grillpensel med smak

Perfekt til å pensle over alle typer kjøtt og fisk ved grilling.

1 sitrongress
1 kvist rosmarin
Solsikkeolje
Chili
Hvitløk
Salt

Mix sammen olje, hvitløk og chili og salt. Bind rosmarinen til sitrongresset med hyssing slik at det blir som en liten kost eller pensel.