Slik gjør du
Skyll og skjær purren i skiver. Fres purren raskt i en varm stekepanne med litt olivenolje. Krydre med salt og pepper. Fordel purren i en ildfast form.
Skjær seien i porsjonsstykker og legg dem på purren. Legg på sitronskiver, bladpersille, salt og pepper. Drypp over god olivenolje. Stek det hele i ovn ved 160 grader i ca. 20 minutter.
Smelt smøret til sausen i en liten kasserolle. Tilsett løken og la den frese et par minutter. Visp inn melet og spe med melken. Tilsett gjerne kraften som kommer i formen når fisken er klar.
Hakk eggene og rør dem inn i sausen sammen med persillen. Hell gjerne sausen over fisken og server med knuste poteter.
Tips
Lettsalt seien ved å drysse godt med grovt salt over fileten. La det ligge på i 20 minutter og skyll fileten godt under rennende kaldt vann. Klapp fileten tørr med kjøkkenpapir.
Fortsett som vanlig men ikke salt fisken noe mer. Erstatt halvparten av melken i sausen med fiskekraft/buljong. Bruk gjerne torsk eller hyse istedenfor sei hvis du ønsker det.
Steketiden kan variere etter tykkelsen på fisken. Kanskje er det nok med 15 minutter.
Se også: