Sei i form

Sei stekt i ovnen med eggesaus. Potetene er presset gjennom en presse.

Foto: NRK

Sei med løk- og eggesaus

Dagens middagstips fra kokke-Lise er sei med purre, sitron og løk- og eggesaus.

Slik gjør du

Skyll og skjær purren i skiver. Fres purren raskt i en varm stekepanne med litt olivenolje. Krydre med salt og pepper. Fordel purren i en ildfast form.

Skjær seien i porsjonsstykker og legg dem på purren. Legg på sitronskiver, bladpersille, salt og pepper. Drypp over god olivenolje. Stek det hele i ovn ved 160 grader i ca. 20 minutter.

Smelt smøret til sausen i en liten kasserolle. Tilsett løken og la den frese et par minutter. Visp inn melet og spe med melken. Tilsett gjerne kraften som kommer i formen når fisken er klar.

Hakk eggene og rør dem inn i sausen sammen med persillen. Hell gjerne sausen over fisken og server med knuste poteter.

Tips

Lettsalt seien ved å drysse godt med grovt salt over fileten. La det ligge på i 20 minutter og skyll fileten godt under rennende kaldt vann. Klapp fileten tørr med kjøkkenpapir.

Fortsett som vanlig men ikke salt fisken noe mer. Erstatt halvparten av melken i sausen med fiskekraft/buljong. Bruk gjerne torsk eller hyse istedenfor sei hvis du ønsker det.

Steketiden kan variere etter tykkelsen på fisken. Kanskje er det nok med 15 minutter.

Se også: Alle oppskriftene fra Lise Finckenhagen

Kilde: Lise Finckenhagen i Frokost-TV