Røykt kolje med tagliatelle

Røykt kolje med tagliatelle og eggesmør.

Foto: Pernille Wroldsen / NRK

Røykt kolje med tagliatelle

Slik gjør du

Skjær fisken i serveringsstykker. Skjær gulrøtter og squash i lange tynne bånd. Kok opp en passe stor kjele med vann. Legg i fisken, trekk kjelen til side og la fisken trekke ca. 10 minutter, litt avhengig av tykkelsen. Smelt smøret, og tilsett hakket egg og urter.

Kok pastaen i rikelig med lettsaltet kokende vann, legg i grønnsaksbåndene de siste sekundene, først gulrøtter og så squash. Hell av kokevannet og rør inn litt olivenolje evt. litt kvernet pepper.

Server den røykte koljen med rykende varm tagliatelle og eggesmør. Riv over litt pepperrot til slutt.

Tips

Bak fisken i ovnen

Fileter fisken, rens den for bein og del fisken i passende stykker. Legg fiskestykkene på et stekebrett el.l. med skinnsiden opp. Bak i ovn ved 170 ºC i 10-12 minutter. Fisken er klar når skinnet enkelt kan dras av.