Piroger med surkål og krydret pølse

Inni pirogene her finner du surkål og krydret lammepølse.

Foto: Fra tv-serien Saras kjøkken / SVT

Piroger med surkål og krydret pølse

Å lage piroger er ikke så vanskelig som man skulle tro. Deigen elter du i kjøkkenmaskinen og fyllet rører du sammen på noen minutter.

Slik gjør du

Start med deigen. Det enkleste er å bruke en kjøkkenmaskin. Bland alle ingrediensene og kjør i ett minutt. Legg deigen i en plastpose og la den hvile i kjøleskapet i en time.

Lag fyllet mens deigen ligger i kjøleskapet. Hakk løken og skjær opp pølsen. Stek løk og pølse sammen med surkål i smør.

Sett ovnen på 225 °C.

Kjevle ut deigen, ha mel på bordet. Stikk ut 12 sirkler med et stort glass. Legg en klatt fyll på hver sirkel og legg en kvist kjørvel på. Brett sirkelen over på midten, så det blir som en halvmåne. Press sammen kantene med en gaffel. Pensle pirogene med pisket egg. Legg dem på en bakeplate og stek i ovnen i 7-8 minutter.

Yoghurtsaus

Hakk kjørvel og bland den i yoghurten. Smak til med salt og pepper.

Tips

Saras kommentar: Her fylte jeg pirogene med surkål (som jeg kjøpte ferdig på boks) og pølse – en klassisk kombinasjon i ny utgave. Serveres med yoghurtsaus smakt til med kjørvel.

Kilde: Sara Begner i tv-serien Saras kjøkken/SVT