Panforte di Siena

Panforte di Siena er en kake med mange eksotiske ingredienser.

Foto: Fra Camilla Plums julespesial / DR

Panforte di Siena

Panforte di Siena er en krydret kake med nøtter og kandisert frukt som kan holde seg i månedsvis.

Slik gjør du

Panforte di Siena bakes i en vanlig springform, ca. 22 cm i diameter i et ca. 2,5 cm tykt lag.

Rist nøtter og mandler, i hver sin lille form, ved 100 °C, til de dufter. Pass på så de ikke blir overkokt.

Grovhakk frukten. Kok honning og sukker langsomt opp til sukkeret er smeltet. Rør inn appelsinblomstvannet.

Bland krydderet i melet, og så frukten. Hell sukkerblandingen over og bland veldig grundig.

Smør formen med smør og fôr den med rispapir. Trykk deigen ned i formen i et jevnt lag. Stekes ved 150 °C i 35 minutter.

Kjøl av, ta kaken ut av formen og dryss over melis. Vent med å skjære til den er helt kald.

Kaken holder seg frisk i en plastpose i kjøleskapet i månedsvis.

Tips

Flere oppskrifter: Camilla Plums julespesial

Kilde: Camilla Plums julespesial/DR