Slik gjør du
Ørret-tartar
Rens ørretfileten godt, fjern fett og det brune laget på undersiden av fileten. Skjær deretter fileten i lange, 6 millimeter tykke skiver, deretter i staver på 6 x 6 millimeter og til slutt i terninger på 6 x 6 x 6 millimeter.
Bland alt unntatt sitron og la det stå i 5–10 minutter for å trekke smaker. Bland deretter inn sitron og server med det samme.
Strandarvesaus
Kjør alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin til urtene er helt finhakket. Smak til med salt og pepper og sett i kjøleskapet i en time. Piskes opp til en lett krem før servering.
Rugchips
Forvarm en liten kjele med olje til cirka 160 grader. Hvis du ikke har termometer, er det bare å varme opp oljen for deretter å ha i en tresleiv. Om det bobler godt rundt sleiven, er oljen varm nok.
Forbered en tallerken med litt kjøkkenpapir på. Skjær rugskalken i tynne skiver med en vanlig kniv. Det gjør ikke noe om det smuldrer litt. Friter skivene og smulene i oljen og legg dem over på papiret med en fiskeøse. Saltes forsiktig.
Tips
Strandarve er en kyst- og strandplante som vokser på karrig mark og i sand.