Slik gjør du
Vaffelrøre
Visp sammen hvetemel, bakepulver, sukker og salt i en stor bolle.
I en annen bolle, pisk eggene og tilsett kulturmelk, og smeltet smør. Bland godt.
Hell de våte ingrediensene i de tørre ingrediensene og rør til det er akkurat blandet. Ikke blant for mye, det er greit hvis det er noen klumper.
Forvarm vaffeljernet og pensle med smør.
Hell nok røre i vaffeljernet og stek vaflene til de er gylne og sprø.
Honningsmør
Pisk sammen romtemperert smør og honning til det er godt blandet.
Legg blandingen i en sprøytepose med en dekorativ tipp.
Spicy majones
Bland sammen gochujang, majones og kulturmelk til det er godt blandet.
Kylling
Mariner kyllingen i kulturmelk, gochujang, MSG og salt i 20 minutter.
Ta kyllingen ut av marinaden og rist av overflødig kulturmelk.
Tilsett mel og potetmel for å lage en «våt røre».
Friter kyllingen i fire minutter ved 165 °C.
Ta ut kyllingen og øk oljetemperaturen til 190 °C.
Friter i ytterligere to minutter eller til gyllenbrun. Når den er ferdig, kan den dyppes i fiskesauskaramellen, eller denne kan karamellen kan smøres på vaffelen før servering.
Fiskesauskaramell
Skrell hvitløk, ingefær, og chili. Grovhakk.
Ha alle ingrediensene i en panne, og kok opp.
Reduser med to tredjedeler til du får sirup-konsistens.
La blandingen renne gjennom en sil, da er den klar til bruk.
Til servering
Start med et vaffelhjerte. Hvis ikke kyllingen allerede er dyppet i fiskesauskaramell, kan dette smøres på vaffelen. Legg på kyllingen. Legg et vaffelhjerte på toppen, dryss på melis.
Spicy majones kan enten klemmes ut av en sprøytepose på toppen av vaffelen, eller den kan smøres på vaffelen på nedsiden mot kyllingen.
Tips
Søte, salte og krydra – vafler kommer i uendelige varianter når deltakerne lager kjærlighetsrøre.
Kilde: Olli Harder i «Bakemesterskapet»