Pizza med stekte bananer og kyllingskinn, syltet rødløk og eksotisk krydder

– En sekser-pizza, sa Marthe Kilen, dommer i «Bakemesterskapet» om Ollis pizza.

Foto: Lars Kristian Steen / NRK

Pizza med karibisk smak

– Genial! Det sa dommerne i «Bakemesterskapet» om denne noe uvanlige pizzaen. Prøv Olli Harder sin pizza «Jamaican me crazy!» med blant annet banan og kyllingskinn.

Slik gjør du

Pizzabunn

Bland sammen varmt vann, honning, olivenolje og gjær i en bolle. La stå i minst 5 minutter, til gjæren begynner å skumme.

Tilsett mel og salt gradvis (på lav hastighet!), til det er helt blandet, og deigen er myk. (Hvis deigen er for klissete, tilsett en halv kopp ekstra mel om gangen).

Øk hastigheten til middels/ høy og elt deigen i ca. 5 minutter i mikseren.

Rull deigen til en ball og la den heve over natten i kjøleskapet.

Ta ut av kjøleskapet minst to timer før bruk.

Del deigen i to og kjevle ut hver ball til ønsket størrelse.

Stekte bananer og kyllingskinn

Forvarm ovnen til 225 grader.

Legg skivede bananer i en langpanne med bakepapir.

I en annen langpanne, fordeler du kyllingskinnet rundt, og drysser over med salt. Dekk til med bakepapir. Bruk en annen stekeplate og legg over for tyngde for å holde det flatt mens det steker.

Stek i ovnen på 225 grader.

Etter 20–22 minutter, ta ut stekeplaten med banan.

Etter 30–35 minutter, ta ut stekeplaten med kyllingskinn.

Jerk spice blend

Ha alle ingrediensene i en pose, og rist blandingen godt.

Tomatsaus

Ha olje, hakket rødløk, habanero og hvitløk i en kjele. Kok til det er mykt.

Tilsett tomatpuré og hjemmelaget jerk-krydder og kok i ytterligere ett til to minutter.

Tilsett hermetiske tomater og la det koke på middels varme i noen minutter, tilsett salt etter smak.

Når sausen er redusert, ta den av varmen, og bruk en stavmikser til å blande til du får en glatt konsistens.

Sylta løk og chili

Skjær løk og chili i tynne skiver og legg dem i en bolle.

Dekk med eddik.

La stå i 20–30 minutter.

Mariner og stek kyllingen

Varm opp en panne på middels/høy varme.

Kutt kyllingen i små strimler og legg dem i en bolle. Tilsett 2–3 ss jerk-krydder og 1–2 ss olje og bland godt.

Legg kyllingen i den varme pannen og spray med små mengder øl av og til.

Stek kyllingen til den er ferdig; den skal være litt svidd og svartskorpet.

Yoghurtsaus

Bland limesaft og yoghurt i en spruteflaske, og rist godt.

Sett til side for bruk når pizzaen er ferdig stekt.

Selve pizzaene

Kjevle ut to pizzabunner. Smør ut 2–3 ss rød saus og fordel mozzarella, kylling og stekt banan.

Stek på 250 grader i ca. 10 min, følg med og se når bunnen er ferdig stekt.

Etter steking, fordel syltet rødløk og chili, koriander, yoghurtsaus og kyllingskinn på pizzaen.

Kilde: Olli Harder i «Bakemesterskapet»/NRK