NRK langtidssteker ribbe på julaften

Følg «Syvtimersribba - grad for grad» minutt for minutt, og få det perfekte resultatet for julemiddagen.

Øyvind Hjelle - Kvelden før kvelden

Ribbespesialist Øyvind Hjelle langtidssteker juleribba i syv timer, grad for grad, minutt for minutt.

Halvparten av oss nordmenn spiser ribbe på julaften. Å få den perfekte juleribba er stressende for mange. I år kan du følge NRKs langtidssteking av ribbe på NRK2 hele dagen.

For å hjelpe de som i år har tatt på seg oppgaven med å lage juleribba skal Kvelden før Kvelden-kokk Øyvind Hjelle vise prosessen gjennom hele julaften. Klokken 10 på julaften morgen settes ribba inn i ovnen. Der skal den langtidsstekes i nesten syv timer, og være serveringsklar til gjestene ankommer klokken 17.

I en ombygd ovn med kameraer og mikrofoner på innsiden blir det sakte-TV gjennom hele dagen. Samtidig spilles julemusikk fra NRKs gamle vinylplatearkiv.

Få spillelisten fra sendingen:
Tidal: Hør musikken
Spotify: Hør musikken

Perfekt steketid

Øyvind Hjelle har de siste ukene eksperimentert med omtrent 10 forskjellige ribber og kommet frem en perfekt oppskrift på langtidsstekt ribbe. Den tar syv timer å lage.

– Jeg har laget juleribbe til familien i hele desember, så familien min er litt lei allerede. Men nå har jeg funnet frem til det jeg tror er den perfekte stekemåten, sier Øyvind Hjelle.

Hele denne stekeprosessen sendes på NRK2, i appen NRK TV og på nrk.no på julaften. Der kan seerne følge tilberedning og steking ribba steg for steg, grad for grad.

Årets viktigste måltid

Den erfarne kokken mener det er viktig å planlegge julemiddagen godt og begynner forberedningen tidlig.

– Middagen på julaften er årets kanskje viktigste måltid, derfor er det viktig å planlegge godt. Kanskje kan du koste på deg noen ekstra gode råvarer og litt ekstra innsats for å få perfekt resultat, sier Hjelle.

Øyvind Hjelle - Kvelden før kvelden

GRAD FOR GRAD: TV-kokk Øyvind Hjelle langtidssteker ribba i sanntid på NRK2.

Foto: Lotte Bråthen / NRK