Og den ferske 90-åringen var alt annet enn skuffet over menyen til festgildet, som ble holdt i regjeringens representasjonsbolig.
– Oi! Kamskjell! Det er min livrett. Og jeg elsker sei. Den burde bli brukt mye mer. For en super meny! sa Hovig like før selskapet satte seg til bords.
Ingrid Espelid Hovig er en kjent og kjær person i norsk bevissthet. I over 30 år ledet hun Fjernsynskjøkkenet, og hun har inspirert hjemmekokker og verdensmestre i flere generasjoner. I løpet av karrieren har Hovig skrevet og bidratt til over 60 kokebøker, og kastet glans over et utall matrelaterte arrangement og festivaler.
I samtale med helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) fortalte Hovig at det betydde mye for henne at matprogrammene hennes slo godt an blant publikum. Hun spøkte også med persillen, som mange fortsatt i dag forbinder henne med.
– Skulle folk glemme alt annet, husker de i alle fall persillen, sa hun med glimt i øyet.