Niklas' mat

Denne serien på åtte program med «Niklas' mat» ble tatt opp i Sverige i 2009 og sendt første gang i NRK i 2010 og 2011. Hvert program har sitt tema. Luksus, mat fra grunnen av, kjøkkenredskap og maskiner, frokost, klimasmart mat, fisk og skalldyr, uten kjøtt og svensk sommer.

Niklas Ekstedt

Niklas Ekstedt i fjernsynskjøkkenet.

Foto: SVT
Tortillas uten juks
Foto: Fra TV-serien Niklas' mat / SVT
Perfekte scones
Foto: SVT

Niklas Ekstedt er svensk kokk. Han startet allerede som 21-åring med restauranten «Niklas» i Helsingborg. I år 2000 flyttet han til Stockholm og åpnet restauranten «1900». Han har skrevet flere matbøker. Siden 2005 har han hatt sitt eget TV-program på SVT.

– Her får jeg sjansen til å dele mine mat- og smaksopplevelser og forhåpentligvis lykkes jeg i å inspirere seerne til å våge å prøve, våge å smake og våge å lage, sier Niklas Ekstedt.