Mat med Tina
NYHET! Se Tinas mat i Nett-TV!
De lover nyttige og spennende retter for alle – også nybegynnere. Sveriges kokkeyndling Tina Nordström er i vår og sommer tilbake på norske tv-skjermer. Sammen med programleder Tomas Tengby tar hun oss med rundt i det europeiske kjøkken. Siden serien startet på Sveriges Television i februar 2001, har Tina presentert hundrevis av matretter for 1,5 millioner seere i hjemlandet. Hun er kåret til årets tv-personlighet i Sverige, og for tiden lanseres hun tungt også i USA og Kina.
Fra fast food til fest
Kostholdsekspert Tonia Buxton og legen Simone Lester gir gode råd om mat og skjønnhetspleie.
De mener altfor mange ikke utnytter ingrediensene skikkelig. Usunt og fett kan lett bli sunt og slankende, og du skal heller ikke se bort fra at man kan lage en skikkelig fin ansiktsmaske av restene.
Her finner du oppskriftene: www.uktvfood.co.uk
Frokost-TV oppskrifter
Lise Finckenhagen, eller kokke-Lise som vi liker å kalle henne, tryller fram de deiligste retter i Frokost-TV.
Lise er en prisbelønnet kokk med bakgrunn blant annet fra restauranten Bagatelle, og alle oppskriftene finner du ved å klikke på lenken til Frokost-TV ovenfor.
Et!
Likte du Tina Nordström? Her er enda en svensk søtnos. Møt Nadia! Via magen lærer man folk å kjenne, er Nadia Jebrils filosofi.
Hun er selv ikke kokk, men er veldig glad i mat og i åtte episoder møter hun forskjellige folk og deres mat.
Prøv også Nadias pacman-lignende spill Et!, der du skal spise kebab og tomater, men passe deg for gaflene.
Gastronomi
Hva synes franskmenn om norsk kaviar på tube? Og hvordan smaker en islandsk rakhai? Bli med på gastronomisk reise med Henry Notaker.
Serien kan du se i Nett-TV (se lenke ovenfor). Vil du teste dine gastronomiske kunnskaper, kan du prøve deg på Henrys Gastronomi-quiz.
Se også: Nettmøte med Henry Notaker
Kylie Kwongs kjøkken
Finn fram woken, ta et godt tak i spisepinnene og bli inspirert av en av Australias mest populære unge kokker – Kylie Kwong! Hun tilbereder kinesisk mat som du aldri har sett det før og gir deg ideer til moderne, sunn og fantastisk mat som hun selv har laget siden hun var fem år gammel.
Eide & Morris
Norskprodusert matprogram på 15 minutter.
Programleder Linda Eide og en liten Morris bringer nisjematen og småskalaprodusentene fram i lyset. Produsenter av poteter, jordskokk, pølser, løk, hoppemelk og mye mer får testa produktene sine.
Fra loft og kjeller
Kjendiskokken Frode Aga står for matlagingen i programmet «Fra loft og kjeller». Fra før er Frode Aga kjent som fjernsynskokk gjennom flere programmer i seriene «Kokkekamp», «Antikviteter & Snurrepiperier» og «Godt for Ganen».
Godt for ganen
I Godt for Ganen får du tradisjonell og utradisjonell mat i lyd og bilde. Det er nemlig et radioprogram basert i Hordaland, og der kommer de hver uke med nye oppskrifter fra et knippe ekspertkokker, blant annet Frode Aga (bildet).
Antikviteter og snurrepiperier
Her finner du oppskriftene fra TV-suksessen «Antikviteter & snurrepiperier», der Frode Aga og Gerd Wicklund Hansen lager tradisjonsmat for Kjell Fuglehaug.
Nigellas kjøkken
Nigella Lawson er en av Storbritannias beste og mest innflytelsesrike matskribenter. Hun har vært kalt en moderne Schønberg Erken, hjemmets gudinne og den kvinnelige utgaven av Jamie Oliver. I sentrum er fristelsene hun byr på.
Barmeny
Lars Barmen er programleder for BarmenY, og har vært det siden starten i 1998. Programmet har mange gode minner på samvittigheten. De kan du få en oversikt over her.
Jamies kjøkken
Jamie Oliver har etterhvert blitt en kjent tv-kokk i England og i resten av Europa. Her på NRK har han vært populær fra første stund. På sidene hans finner du blant annet alle oppskriftene.
Kokkekamp
I Kokkekamp møter du to lag som kjemper mot hverandre i matlaging. Dommer og programleder er Rune Gokstad.
På disse sidene finner du tips og oppskrifter fra programmet.
Gladmat i Lokalen
I NRK Rogalands matmagasin presenteres mange lekkerbiskener. Blant annet kan vi bli med på Gladmatskolen, der proffesjonelle kokker lærer oss å lage mat.