Ostekake med mango, pyntet med hele bringebær

Denne ostekaken var en del av vinneroppgaven i Bakemesterskapet 2025.

Foto: Cathrine Dokken Belsheim

Mango ostekake

Dette er ost og vin, presentert som kake og saus. En kjempegod liten ostekake som toppes med en bringebærsaus med rødvin. Ikke uten grunn vant denne kaken Bakemesterskapet.

Slik gjør du

Denne kan du lage slik Cathrine gjorde da hun vant Bakemesterskapet, som en liten «ost» med et glass rødvin til. Eller for eksempel doble oppskriften og servere den som en ostekake med en saus til. Sausen kan du også droppe, siden kaken i seg selv har noe syre.

Ostekake

Gjør klar en liten springform, 10 centimeter i diameter, med bakepapir i bunnen og plast langs sidene.

Smelt smøret.

Knus kjeks, for eksempel i en blender.

Bland kjeks og smør i en bolle og tøm det i springformen. Klem flatt og jevnt og sett i fryseren.

Visp kremost fluffy med en miksmaster.

Ha i kremfløte og pisk videre til den har tyknet. Ikke overpisk.

Smelt sjokoladen i mikro og hell oppi kremostblandingen. Bland umiddelbart.

Tilsett mango-pure og bland. Har du ikke mango-pure, kan du skjære opp moden mango og kjøre den jevn i en blender.

Tilsett sitronjuice og bland. Sett til side.

Legg gelatinpulver i vann i 5 minutt. Varm den så opp i mikro til den blir flytende.

Tilsett litt av ostekakeblandingen i gelatinbollen og bland. Hell så gelatinblandingen tilbake i bakebollen og bland.

Hell i kakeformen, dekorer med mangopure og sett den tilbake i fryseren eller i kjøleskapet viss du har god tid.

Montering

Ta ostekaka ut av formen, men la bakepapiret være under kaka.

Dekorer med druer, mangoterninger og bringebær etter eget ønske.

Bringebær- og rødvinssaus

Riv sitronskall. Ha det i en kjele sammen med rødvin og sukker. Kok opp.

Tilsett friske bringebær. Mos og kok videre i 3–4 minutter.

Sil blandingen gjennom en fin sikt (kanskje to ganger) og tøm sausen i et vinglass ved siden av den lille ostekaka. Silingen er bare for at det skal se ut som vin. Dropp det om du vil servere det som en saus.

Tips

Se hvordan finalekaken ble laget i siste episode av Bakemesterskapet, sesong 2.

Kilde: Cathrine Dokken Belsheim fra TV-serien «Bakemesterskapet»/NRK