Lines urtebrød i langpanne
Sett først urte marinaden.
Her bruker du hva du vil! Ferske urter er ypperlig, men tørkede går også bra. Min favoritt er ca. 6-7 fedd finhakket hvitløk, sorte oliven uten sten (20-30 stk, hele eller opphakket), oregano og timian (3 ss av hver) (Dette er en super helge «middag», med en god rødvin, salat og smør til. Samt en god mørk? Sjokolade til dessert). Til fisk er det godt med dill og løpstikke i brødet. Soltørkede tomater, opphakket, smaker utrolig godt i brødet, nesten som pizza, og da blir deigen rosa J
Når du er ferdig med å hakke opp urtene har du dem i en skål, og fyller på med olivenolje til alt er dekket.
Gjærdeig
2 ts salt
1 pakke gjær (pass på å ha lunkent vann ca. 40 oC hvis du bruker
tørrgjær)
6 dl vann
1 dl olivenolje
Mel til passe deig
La stå og heve til dobbel størrelse (45-50 min)
Pensle langpannen med olivenolje
Kna deigen
Jobb inn urte marinaden
Trykk ut deigen i langpannen
La stå og etterheve (ca 30 min)
Stekes ved 250 oC i ca. 25 minutt
Velbekomme !