Fire kjeks med gul pynt, smilende emojier

Gul melisglasur, øyne og munn av fondant gjør kjeksene til smilende emojis.

Foto: Bakemesterskapet junior / NRK

Smilende emoji-kjeks

Dette er kjeks til å smile av! Oppskriften er nok til åtte kjeks. Hvilke smilefjes du vil lage bestemmer du selv. Slipp fantasien fri!

Slik gjør du

Kjeksene er pyntet med glasur og emoji-fjesene lages av fondant.

Emoji-kjeks var en av oppgavene i Bakemesterskapet junior.

Slik lager du kjeksene

Ha smør og sukker i bakebollen og bland sammen.

Tilsett egg, mel, bakepulver og vaniljesukker, og bland til deigen henger sammen.

Ha deigen i en plastpose og klapp den flat. La deigen avkjøle i kjøleskap (eller fryseren hvis du har dårlig tid) til den er fast nok til å bakes ut.

Kjevle ut deigen slik at den er rundt tre til fire millimeter tykk. Stikk ut runde kjeks på rundt 6 centimeter og legg dem over på bakepapir.

Stek kjeksene på 180 grader i cirka15 minutter, til de er lysebrune.

Glasur og pynt

Bland eggehviten med melis og sitronsyre til du har en fast, men litt rennende glasur. Sitronsyre gjør glasuren hvitere, friskere og at den tørker raskere.

Ha i gul konditorfarge, bland godt sammen. Tilsett konditorfarge til du får den gulfargen du ønsker.

Ha over i sprøytepose.

Sprøyt en ring med glasur rundt hele kjeksen og la det tørke et par minutter. Sprøyt så glasur på resten av kjeksen til den er helt dekt.

La melisglasuren tørke til den er fast nok til å legge på pynt av fondant.

Modeller emoji-fjes av fondant og legg på kjeksen.

Gratulerer! Du har laget verdens morsomste kjeks!

Kilde: «Bakemesterskapet junior»/NRK