Av
M. Patricia Clayford
Julesylte
(6 porsjoner)
Dette trenger du:
1 julesylte (3 - 4 skiver per person)
1 rå rødbete
1 rå gulbet
4 jordskokk
1 persille
½ frisk basilikum
Slik gjør du:
Skrell beter og jordskokker. Varm opp oljen. Tørk godt av røttene, skjær dem i syltynne skiver og legg dem forsiktig i oljen. Fritter på forsiktig varme, men likevel varmt nok til at det blir sprøtt og gyllent.
Ta beter og jordskokker opp av oljen, la det renne godt av seg på kjøkkenpapir. Krydre lett med salt.
Anrett skiver av julesylte, gjerne på brød sammen med beter og jordskokker, med persille og basilikum som garnityr.
Serveres som en av flere tapasretter.
|
Og jula bør vare helt til påske... Foto:OFK. |
Skinkestek til juletapas
(6 porsjoner)
Dette trenger du...
12 skiver skinkestek med svor
...og slik gjør du
Anrett skiver av skinkestek sammen med rødkål, surkål og selskapserter.
Surkål til juletapas
(6 porsjoner)
Dette trenger du:
1 finsnittet hodekål
1 ss smør
1 ss olivenolje (kan sløyfes)
1 ts karve (etter smak)
3 ss eplecidereddik
1 laurbærblad
1 ts salt
1 ts pepper
1 ½ ts sukker
1 dl vann
Slik gjør du:
Smelt smør og olje i en kjele, tilsett kål og fres dette lett.
Tilsett de øvrige ingrediensene, og la det hele koke til det er mørt og smakfullt.
Sursøt rødkål
(6 porsjoner)
Dette trenger du:
1 rødkål
1 eple i fine båter, uten skall
1 ss smør
2 ss olivenolje
3 ss eplecidereddik
1 ts salt
1 sitron (kun saften)
½ ts revet, frisk ingefær
Slik gjør du:
Vask og snitt kålen fint. Ha ingrediensene i en gryte og kok ved svak varme til kålen er mør.
Smak til med salt, sitronsaft og revet ingefær.
Alle oppskrifter fra Opplysningskontoret for kjøtt.