skilleFrokost-TV oppskrifterskilleQUIZ!skilleMat med Tinaskille_slutt
Julemat 3_1
Her er du: NRK.no > Mat > Julemat
 
 
 Skille

Juletapas

Sånn skal det gjøres...<i>Foto: OFK.</i>
Sånn skal det gjøres...Foto: OFK.
Når du skal servere juletapas må du sørge for å justere mengden etter hvor mange retter du ønsker å lage. Retten kan brukes som forrett, når du har lyst på noe godt eller som en del av et tapasbord.

Publisert 01.12.2004 10:15. Oppdatert 01.12.2004 10:18.
Av M. Patricia Clayford

Julesylte

(6 porsjoner)

Dette trenger du:
1 julesylte (3 - 4 skiver per person)
1 rå rødbete
1 rå gulbet
4 jordskokk
1 persille
½ frisk basilikum

Slik gjør du:
Skrell beter og jordskokker. Varm opp oljen. Tørk godt av røttene, skjær dem i syltynne skiver og legg dem forsiktig i oljen. Fritter på forsiktig varme, men likevel varmt nok til at det blir sprøtt og gyllent.

Ta beter og jordskokker opp av oljen, la det renne godt av seg på kjøkkenpapir. Krydre lett med salt.

Anrett skiver av julesylte, gjerne på brød sammen med beter og jordskokker, med persille og basilikum som garnityr.

Serveres som en av flere tapasretter.

Og jula bør vare helt til påske... Foto:OFK.

Skinkestek til juletapas

(6 porsjoner)

Dette trenger du...
12 skiver skinkestek med svor

...og slik gjør du
Anrett skiver av skinkestek sammen med rødkål, surkål og selskapserter.

Surkål til juletapas

(6 porsjoner)

Dette trenger du:
1 finsnittet hodekål
1 ss smør
1 ss olivenolje (kan sløyfes)
1 ts karve (etter smak)
3 ss eplecidereddik
1 laurbærblad
1 ts salt
1 ts pepper
1 ½ ts sukker
1 dl vann

Slik gjør du:
Smelt smør og olje i en kjele, tilsett kål og fres dette lett.
Tilsett de øvrige ingrediensene, og la det hele koke til det er mørt og smakfullt.

Sursøt rødkål

(6 porsjoner)

Dette trenger du:
1 rødkål
1 eple i fine båter, uten skall
1 ss smør
2 ss olivenolje
3 ss eplecidereddik
1 ts salt
1 sitron (kun saften)
½ ts revet, frisk ingefær

Slik gjør du:
Vask og snitt kålen fint. Ha ingrediensene i en gryte og kok ved svak varme til kålen er mør.
Smak til med salt, sitronsaft og revet ingefær.

Alle oppskrifter fra Opplysningskontoret for kjøtt.

LENKER
 
 

Tina Nordström

Alle Tina Nordströms oppskrifter finner du her.

Kokke-Lise

Alle Lise Finckenhagens oppskrifter finner du her.



Lars Barmen

Lars ledet Barmeny som gikk i over fem år på NRK. Se oppskriftene her.

Eide og Morris

Linda Eide og en Morris finner nisjer innen matlaging i vårt langstrakte land.

 
GÅ TIL OPPSKRIFTENE

Kylie Kwong

En av Australis mest populære kokker som tilbereder kinesisk mat som du aldri har sett det før.

 

Gastronomi

Henry Notaker leder vei i den gastronomiske verden. Se programmene og mer her.

Kokkekamp

Programmet der det ble konkurrert om matretter. Oppskriftene finner du her.

Pix
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no