I spørsmålet om hvem som laget den beste maten, kom italienerne på en klar førsteplass med 45 prosent av stemmene. Nordmenn og franskmenn måtte finne seg i å dele andreplassen med 20 prosent hver, mens kineserne kom sist med 14 prosent.
For å feire vinneren, gir vi derfor våre lesere en unik samling av italienske opplevelser, presentert av våre egne TV-kokker.
Buono apetito.
Barmens Italia
Lars Barmen var tidligere i år på rundreise i Italia. Bli med på reisen du også.
Lars Barmen besøker det europeiske kjøkkenets vugge i Toscana hvor han lærer av italienske matspesialister på klosteret Coltibuono.
Lars Barmen blir med å lage epleterte, carpaccio, risotto med asparges, ravioli og skinke- og aspargesgrateng.
Lars Barmen besøker regionen Parma som er kjent for parmaskinke og parmesanost.
Jamies Italia
Jamie liker seg godt i det italienske kjøkkenet.
Sammen med sin gamle sjef og mentor Ginaro lager Jamie tagliatelle med pastinakk og pancetta. Senere arrangerer de italiensk aften hos en kompis. På menyen står det sprøstekt and, salat med fiken og mozzarella og bringebærdessert med marengslokk.
Jamie får besøk av en gammel kamerat fra Tyskland, og inviterer forhenværende kollegaer på en italiensk aften i sin leilighet i øst-London.
Dette var noen av de mange italienske rettene du kan finne her hos oss. Flere retter finner du under.
Skulle du ønske å imponere dine gjester med italienske ord og uttrykk, kan du ta et lite italiensk kurs.
Lenker