Cork Irish Stew - Irsk stuing fra Cork
4 porsjoner
Dette trenger du:
Ca. 800 g benfritt lammekjøtt
salt og pepper
olje til steking
vann
1 løk, hakket
1 purre, i tynne skiver
4 poteter
2 dl finhakket kål
12 sølvløk, finhakket
12 dl hakket stilkselleri
12 dl frosne erter
1-2 ss finhakket persille
Krydderblanding:
3 laurbærblad
1 kvist persille
1 kvist timian
1 kvist rosmarin
5 hele pepperkorn
Slik gjør du:
Skjær kjøttet i store terninger/serveringsstykker. Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp oljen i en stekepanne og brun kjøttet på alle sider. Brun bare litt av gangen og ha over i en gryte. Hell over vann slik at det dekker lammestykkene. Kok opp og ha i krydderblandingen. Krydderblanding: Pakk laurbærblad, persille, timian og rosmarin og hel pepper i en liten lerretspose, evt. rull det inn i blader fra en purre, og surr sammen med hyssing. Mens stuingen koker på svakt varme, skreller du potetene og skjærer den først i skiver og så i strimler. Ha poteter, kål , løk, purreløk, sølvløk og selleri sammen med kjøttet. La det koke i 20 min. og ha så i ertene. Tilsett om nødvendig mer vann. Etter 10 minutter, eller når potetene er møre, er retten ferdig. Ta ut krydderposen, dryss over hakket persille og server.
Oppskriften og bildet er hentet fra Opplysningskontoret for kjøtt.