NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Griddle cakes
Foto: Anders Odden

Griddlecakes - sørstatsversjonen

Krevende, men verdt bryet. Her får du de amerikanske sørstatene i pannekakeform.

Slik gjør du

Denne varianten av pannekaker skal lages forhånd. Det er litt mer krevende å få denne røra perfekt, men det er vel vært å prøve seg.

Dette gjør du:

Før du begynner tar du frem en stor bolle, litermål, desilitermål, visp, trevisp, teskje, spiseskje, en kjele, stekepanne med slippbelegg (teflonpanne), og en steke spade.

Bland sammen hvetemel, sukker, salt, bakepulver, natron og olje i en stor bolle. Rør sammen semulegryn og helmelk med en trevisp i en kjele under svak varme til den er fri for klump. Sett kjelen til side og rør inn skummet kulturmelk. Hel blandingen over i det tørre sammen med egget og rør dette kraftig sammen med en visp.

Sett en stekepanne på middels varme. Vent til pannen er varm nok før du heller i røren. Bruk en teflonpanne så pannekakene ikke setter seg fast.

NB! Du skal ikke bruke smør i pannen når du steker Amerikanske pannekaker!

Hell røren i pannen så den former en 12-15 cm sirkel. Om du bruker en større panne kan du lage 2 eller 3 pannekaker om gangen. Husk at pannekakene ikke skal bli for store i utstrekning.

La pannekakene steke til kanten blir hard og små hull forkommer på overflaten. Pannekaken skal ha en lysebrun farge, så følg med så de ikke svir seg! Snu den og stek den like lenge på den andre siden.

Denne røren blir ca 12 -16 pannekaker. Server pannekakene med ekte smør og hjemmelaget pannekake sirup.

Kilde: Anders Odden