Du trenger:
(4 porsoner)
4 poteter i skiver
5 dl purre , bare det hvite på purren, i tynne ringer
1 l hønsebuljong (utblandet)
1 ts salt
½ ts pepper
1 dl kremfløte eller crème fraîche
3 ss finsnittet purre eller hakket kruspersille til pynt
Slik gjør du:
Potage Parmentier:
Ha poteter, purre og hønsebuljong i en kjele og kok det under lokk i 30-40 min. Kjør blandingen i foodprosessor i 10 sekunder til den er jevn. Hell i fløte eller créme fraîche og kjør igjen noen sekunder til suppen blir lett og skummende. Server med en gang – med grønt på toppen.
Vichysoisse:
Avkjøl suppen helt etter at den er kjørt i food processor første gang. Ha i fløte eller crème fraîche og kjør til suppen blir lett og skummende. Server med en gang - med grønt på toppen.
Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker