Hopp til innhold

Fisk i god saus

Velg tirsdag som fiskedag. Fra min barndom het det at tirsdagen er dagen det er størst sjanse for å få fersk fisk.

Slik er det kanskje ennå også? Fisk fra før helgen er kastet, og mandagen er brukt til å fiske. Nå tar nok ikke transporten like lang tid i dag, men det er jo fint å sette av en dag til fisk.

Fiskegryte

4 porsjoner

4 dl fiskekraft

400 g laks, ørret, steinbit, eller torskefilet

1 purre

2 gulrøtter

1 pk. aspargesbønner

8 sjampinjonger

2 ss meierismør

1/2 ss hvetemel

1 1/2 dl fløte eller melk

Kok opp fiskekraften og la fisken trekke i kraften ca. 5 minutter. Ta den opp.

Skjær opp grønnsakene og la dem trekke i fiskekraften til de er såvidt møre. Ta dem opp.

Lag saus av smør, mel og fiskekraft. Smelt smøret i en kjele. Rør inn melet og spe med den varme fiskekraften og fløte/melk.

La det koke ca. 5 minutter. Legg i fisk og grønnsaker og server fiskegryten nykokte poteter til.