Slik er det kanskje ennå også? Fisk fra før helgen er kastet, og mandagen er brukt til å fiske. Nå tar nok ikke transporten like lang tid i dag, men det er jo fint å sette av en dag til fisk.
Fiskegryte
4 porsjoner
4 dl fiskekraft
400 g laks, ørret, steinbit, eller torskefilet
1 purre
2 gulrøtter
1 pk. aspargesbønner
8 sjampinjonger
2 ss meierismør
1/2 ss hvetemel
1 1/2 dl fløte eller melk
Kok opp fiskekraften og la fisken trekke i kraften ca. 5 minutter. Ta den opp.
Skjær opp grønnsakene og la dem trekke i fiskekraften til de er såvidt møre. Ta dem opp.
Lag saus av smør, mel og fiskekraft. Smelt smøret i en kjele. Rør inn melet og spe med den varme fiskekraften og fløte/melk.
La det koke ca. 5 minutter. Legg i fisk og grønnsaker og server fiskegryten nykokte poteter til.