Bønnesuppe

Bønnesuppa kan servers med svinekjøttet i eller ved siden av.

Foto: Jørn Haudemann-Andersen / NRK

Bønnesuppe

Bønnesuppe kokt sammen med svineknoke, løk og gulrøtter.

Slik gjør du

Bønnene legges i vann natta over.

Løk og gulrøtter grovkuttes. Legges i en kjele sammen med svineknoken og bønnene.

Hel over vann til det dekker ingrediensene. Kok opp og la det småkoke til det er mørt (ca. halvannen time.) Smak til med salt og pepper.

Tips

Ønsker du suppa med svinekjøtt i, så må du ta ut svineknoken. Skjær av kjøttet og del det opp i passende biter. Ha kjøttet tilbake i suppa.

Suppa kan også serveres uten svinekjøtt i. Kjøttet serveres da etterpå. Bruk gjerne kokt potet og kålrot eller stappe til. Svineknoke med flatbrød og sennep er også godt.