En tallerken med biff a la Lindström med speilegg, sylteagurker og stekte potetbåter.

Biff à la Lindström er en god lunsj- eller middagsrett.

Foto: Munter mat - en nordisk odyssé / DR

Biff à la Lindström

Biff à la Lindström er svenskenes svar på danskenes pariserbøf. Tilbehøret er blandet inn i kjøttdeigen før biffene blir stekt. De serveres med speilegg på toppen, stekte poteter og sylteagurk. Her er brødrene Prices oppskrift.

Slik gjør du

Finhakk løk. Grovhakk kapers. Rødbetene skjæres i små terninger. Hakk ansjosfiletene ganske fint. Riv den kokte poteten på rivjern.

Bland alle ingrediensene sammen til en farse. Smak til med salt og pepper. Stek ev. litt av farsen for å sjekke krydringen. Form fire store hakkebøffer og stek dem i 4–5 minutter på hver side.

Kok inn pannen med litt fond til sjysaus. Ha litt sjysaus på hver biff og server med speilegg, stekte poteter og sylteagurk.

Kilde: Brødrene Price i tv-serien Munter mat – en nordisk odyssé/DR