Beef Wellington

Først rulles fileten i skinke og deretter i butterdeig.

Foto: Ole Torp / NRK

Beef Wellington

Den klassiske engelske steken med soppstuing og sprø butterdeig ytterst, krever både innsats og gode råvarer. Men den er vel verdt innsatsen når du vil imponere litt ekstra.

Slik gjør du

Krydre kjøttet med salt og pepper (ikke spar på pepperen). Svi hardt hele veien rundt i en stekepanne. Pensle med sennep og la det avkjøles.

Kjør hvitløk og sopp i en mikser og brun stuingen til den er gyllen i en stekepanne. Ha i salt og pepper.

Legg skinken utover på en plastfilm. Smør soppstuingen utover. Legg fileten oppå og rull alt sammen til en fast rull slik at plasten ligger ytterst. Surr hardt igjen i endene og legg rullen i kjøleskapet.

Kjevle butterdeigen til en tynn leiv. Ta kjøttet ut av plasten og rull deigen rundt slik at den dekker hele steken. Brett inn endene godt og pensle rundt alt med egg. Bruk ev. rester av deigen til dekorasjoner.

Dryss på flaksalt og avkjøl i 20 minutter.

Stek i ovn i 30 minutter på 190 grader på oppvarmet stekebrett. La steken kose seg under aluminiumsfolie i 10–15 minutter før du skjærer den opp i ikke altfor tynne skiver.

Kilde: Ole Torp i radioprogrammet «Holm» på P1+