Ishavsrøye
Foto: Pernille Wroldsen / NRK

Bakt ishavsrøye

Slik gjør du

Del 1/3 av blomkålen i små buketter. Kutt opp resten av blomkålen og ha det i en kasserolle. Tilsett melk til det så vidt dekker.
Legg på et lokk laget av matpapir og kok til blomkålen er helt mør. Kjør blomkålen i en hurtigmikser eller med en stavmikser til en glatt puré. Smak til med salt og pepper.

Skjær pølsen i terninger. Stek de små blomkålbukettene knapt møre i litt smør, tilsett pølseterningene og la det frese et par minutter til.

Napp fisken for ben og legg filetene på et stekebrett smurt med litt olivenolje.
Bak fisken i ovn ved 180 ºC i ca 8 minutter. Røya er best når den er medium stekt.

Dra av skinnet, og krydre lett med salt og pepper.

Anrett den bakte ishavsrøya på blomkålkremen, og topp med stekt blomkål og chorizo. Dryss over grovhakket basilikum.

Tips

Chorizopølse kan erstattes med spekeskinke eller pepperonipølse.
Frest spinat er også godt til.