Porsjoner: 5
Foto: SVT
1 kg oksekjøtt i små terninger
2 - 3 gulrøtter i terninger
2 pastinakker i terninger
3 - 4 fedd hvitløk finhakkes
1 løk
1 halv ss spisskummin
1 halv ss paprikapulver
1 halv ts cayennepepper
1 halv ss chilipulver
2 røde chili
1 tørka chili (kalles chipotle, kan sløyfes)
2 bokser knuste tomater
1 hel kanelstang
2,5 dl hvite bønner, ca 250 g (tørre bønner for bløtlegging)
1 kjøttbuljongterning
salt og pepper
en liten klype sukker
olje til steking
litt brød, lettrømme til servering
Legg bønnene i vann slik at de dekkes, seinest fem timer før du begynner med maten. Skjær kjøttet i små terninger og brun det i olje i en stekepanne. Krydre med salt, pepper, spisskummin, paprikapulver, cayennepepper og chilipulver.
Legg kjøttet over i en gryte. Tilsett hvitløk, evt. chipotle, gulrøtter, pastinakker, hvitløk, løk, kanelstang og knuste tomater. Hell i bønnene (med vannet) og buljongterningene.
La det småkoke i ca. 1,5 - 2 timer uten lokk. Smak om kjøttet er mørt. Tilsett salt, pepper og en klype sukker etter smak.
Server med brød og litt lettrømme.