Quiz

Kunne du vært lege? Quiz i vei!

Lyst til å stille diagnoser? Quizen gir deg sjansen til å prøve deg! Test deg selv.

1/10 Hva feiler det Lise?

Jente som klapper en katt. Illustrasjon.

Lise var 15 år da hun fikk rennende øyne og vondt i halsen da hun klappet naboens katt. I tillegg begynte hun å reagere slik på andre dyr. Hun reagerte også på gress da hun var ute.

2/10 Hva feiler det Yusuf?

Gutt som er svimmel på skateboard og holder i vannflaske. Illustrasjon.

Da Yusuf var barn var han svimmel og ofte tørst. Som voksen er han veldig nøye med maten han spiser. Han må hver dag måle blodsukkeret sitt. Han har fått medisin som hjelper.

3/10 Hva feiler det Anna?

Jente som holder seg på magen. Illustrasjon.

I mange år hadde Anna vondt i magen da hun spiste. I tenårene var hun tynn. Hun måtte legge om dietten før hun ble bedre. Hun må være veldig nøye med hva slags brød hun spiser.

4/10 Hva feiler det Gunnar?

Gutt. Gunnar. Illustrasjon

Gunnar har hatt plutselige og sterke smerteanfall siden han var liten gutt. Det var vondt å tisse og det gjorde vondt i ryggen og magen. Det hjalp litt å drikke vann. Reseptbelagte medisiner kan være nødvendig under anfall.

5/10 Hva feiler det Cato?

Mann med sorte klær og skjegg som har vondt i tåleddene. Illustrasjon.

For noen år siden fikk Cato sterke smerter i et tåledd. Tåleddet hans ble rødt og hovent. Han er nå forsiktig med fettholdig kjøtt og alkohol. Han bruker medisiner.

6/10 Hva feiler det Celina?

Jente som holder seg til armen. Illustrasjon.

Da Celina var på ferie som liten fikk hun en hennatatovering på armen. Hun fikk sår på huden og en smertefull reaksjon etterpå. Nå må hun være svært forsiktig med mørke uvaskede klær, hårfargemidler og kosmetikk.

7/10 Hva feiler det Trygve?

Gutt med feber og vondt i halsen. Illustrasjon.

For ett år siden ble Trygve veldig slapp, hadde feber og kunne ikke gå på fotballtrening. Han hadde drukket av samme vannflaske som kameratene etter en kamp. Han ble kvalm og hadde veldig vondt i halsen og hodet. Han var syk i over en måned.

8/10 Hva feiler det Amalie?

Jente som holder seg til ryggen. Illustrasjon.

Da Amalie var 13 år merket hun at korsryggen var svak og skjev. Hun fikk også smerter nedover ryggraden og ned til venstre bein. Det var vanskelig å være med i gymtimene. Hun har fått øvelser for å trene.

9/10 Hva feiler det Petrine?

Jente med hovne bein, håndledd og små prikkete utslett. Illustrasjon.

Petrine var på ferie i Sør-Amerika. Da hun kom hjem hovnet beina og håndleddene. Hun fikk også småprikket utslett over hele kroppen. Hun var veldig sliten og hadde feber. Hun ble frisk etter en ukes tid.

10/10 Hva feiler det Igor?

Mann med feber som er tungpustet. Illustrasjon.

Igor fikk feber og hostet opp mye spytt. Han ble tungpustet da han gikk rundt i leiligheten sin. Han fikk også sterke brystsmerter og ble bekymret. Da tok han taxi til legen sin.

Ditt resultat

Du må svare på alle spørsmålene først.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.