NRK Meny
Normal

– Han humpet på meg. Det var helt grusomt

Politiet i New York sier de nå kan arrestere Weinstein etter nye voldtektsanklager fra skuespiller Paz de la Huerta.

paz

VOLDTATT TO GANGER: Skuespilleren Paz de la Huerta anklager nå Harvey Weinstein for å ha voldtatt henne to ganger på ett år. Dette kan gi politiet nok på filmguruen til å arrestere ham.

Foto: Loic Venance / AFP

– Basert på avhørene mine med Paz, tror jeg nå at politiavdelingen i New York har nok informasjon til å utføre en arrest, sier politietterforsker Nicholas DiGaudio til magasinet Vanity Fair.

DiGaudio leder etterforskningen av filmprodusenten Harvey Weinstein i New York.

Han kommer med uttalelsen etter at skuespilleren Paz de la Huerta nylig anklaget Weinstein for to voldtekter.

– Jeg sa nei, men han la seg over meg

Begge voldtektene skal ha skjedd i de la Huertas egen leilighet i 2010.

Skuespilleren, kjent fra den amerikanske TV-serien «Boardwalk Empire» og filmer som «Enter the Void» og «Siderhusreglene», var 26 år da det skjedde.

– Han begynte å kysse meg, og jeg prøvde å dytte ham diskré bort. Da dyttet han meg ned på sengen, løftet skjørtet mitt opp og trengte seg selv inn i meg. Etterpå sa han at han skulle ringe meg, mens jeg bare lå på sengen i sjokk, sier skuespilleren til det amerikanske magasinet.

Dette skal ha vært rett etter «Boardwalk Empire» sin premiere på HBO.

weinstein

60 KVINNER MOT SEG: Harvey Weinstein har stått i hardt vær de siste ukene, hvor 60 kvinner har anklaget ham for overgrep og seksuell trakassering.

Foto: Robyn Beck / AFP

Den andre gangen skal Weinstein ha dukket opp i lobbyen til de la Huerta, og sagt at de måtte snakke sammen i leiligheten hennes.

– Han mente det ikke som et forslag. Jeg var så redd for ham, så vi gikk opp i leiligheten. Jeg sa jeg ikke ville, så la han seg over meg og sa: «Jeg vil ikke gjøre dette». Så humpet han på meg og det var grusomt. Han er som en gris. Han voldtok meg.

Etterpå skal filmguruen ha tilbudt henne en filmrolle, men hun hørte aldri noe fra ham.

Sett med blond parykk

I 2006 gikk New York bort fra en strafferamme hvor man ikke blir straffet for voldtekt utført for mer enn fem år siden, noe som betyr at Weinstein kan straffes.

Rundt 60 kvinner har i løpet av de siste ukene kommet med anklager mot ham for seksuelle overgrep og seksuell trakassering.

metoo

#METOO: Emneknaggen har skal stor blest verden over, og ble startet i kjølvannet av anklagene mot Weinstein. Bildet er tatt under en markering mot seksuell trakassering og overgrep i Paris i slutten av oktober.

Foto: Bertrand Guay / AFP

Men en eventuell arrest lar vente på seg til Weinstein returnerer fra Arizona hvor han sist ble sett. Her skal han være under behandling på et rehabiliteringssenter.

Ifølge The Telegrah, ble han nylig sett i forkledning på en restaurant med blond parykk og oransje sminke, med en hatt på hodet som refererer til Jesu oppstandelse.

Politietterforskere venter nå på Oscar-vinneren i både New York, Los Angeles og London, ifølge Business Insider.

Weinstein nekter selv for å ha gjort noe ulovlig.

– Alle påstandene om sex uten samtykke avvises klart av Mr. Weinstein, sier Weinsteins PR-agent.

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK