Hopp til innhold

Norsk Hollywood-skuespiller påstår hun ble utsatt for Weinstein-overgrep

Den 43 år gamle skuespilleren Natassia Malthe hevder Hollywood-mogulen Harvey Weinstein tvang henne til å ha sex i 2008.

Den 43 år gamle skuespilleren Natassia Malthe hevder Hollywood-mogulen Harvey Weinstein tvang henne til å ha sex i 2008.

Natassia Malthe holdt i kveld en pressekonferanse, sendt på VGTV, fra New York, der hun kom med anklager mot Harvey Weinstein.

– Jeg har vært redd for å stå frem men gjør det med støtte fra mine venner, og også for å være en godt forbilde for barnet mitt, kvinner skal ikke bli behandlet på denne måten, sa Malthe under pressekonferansen.

Over 60 kvinner har beskyldt filmprodusenter for seksuell trakassering og overgrep.

Politiet i New York, Los Angeles og London etterforsker no påstandene. Weinstein fikk sparken fra sitt eget produksjonsselskap etter avsløringene.

– Ville ha sex i bytte med karriere i Hollywood

Natassia Malthe forteller tilnærmelsene begynte i 2008:

– Jeg var på jobb i London under BAFTA utdelingen. Jeg møtte Harvey Weinstein, og tok et bilde med ham etter utdelingen, og han spurte om hvilket hotell jeg bodde på.

Malthe beskylder Weinstein for å tvinge henne til å ha ufrivillig sex uten kondom den kvelden.

– Da jeg hadde lagt meg samme kveld, banket det på døra. Weinstein ropte at jeg måtte åpne for ham. Jeg åpnet og han tok av seg buksa og satte seg på sengen min og fortalte at hvis jeg hadde sex med ham, så kunne han love meg at jeg skulle få en karriere i Hollywood, sa Malthe under pressekonferansen.

I 2011 skal Weinstein ha bedt Malthe om å delta i gruppesex i Los Angeles. Da hun nektet, ble han sint og kalte henne utakknemlig, ifølge Malthe.

Weinstein selv har ikke kommentert beskyldningene, og han har heller ikke kommentert de andre påståtte overgrepsbeskyldningene.

Lang karriere i Hollywood

Malthe har arbeidet i Los Angeles i 15 år. I 2005 spilte hun i filmen «Elektra» mot Jennifer Garner, og fikk oppmerksomhet for et filmkyss med stjernen.

Malthe er fra Drøbak, hennes mor er fra Malaysia.

Flere skutt på kjøpesenter – én person pågrepet

Flere personer er skadet etter at skudd ble løsnet inne på et kjøpesenter i København. – Situasjonen er veldig alvorlig, sier ordføreren.