NRK Meny
Normal

Vetle Skifjeld Rasmussen

Vetle har sett alle Olsenbanden-filmene minst femten ganger, og er dermed godt kvalifisert til å vinne Kvitt eller dobbelt-duellen!

Vetle Skifjeld Rasmussen
Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Vetle er 9 år gammel, og kommer fra Skien.

Han begynte å se på Olsenbanden junior-filmene, men gikk etter hvert over til voksen-Olsenbanden. Vetle liker filmene om Olsenbanden fordi er så morsomme. Skuespillerne gjør så mye surr, og så er de så klønete!

Favorittfilmen er 'Olsenbanden møter Kongen og Knekten', fordi der er kuppet så morsomt!

Olsenbanden

Benny, Kjell og Egon...

Foto: NTB Pluss / Scanpix

Vetles emne

Olsenbanden er en populær norsk filmserie som består av 14 spillefilmer. Den handler om en ambisiøs, men ofte nokså uheldig gjeng med skapsprengere. Det er av Egon Olsen, Benny og Kjell. Dessuten var Kjells kone Valborg også en fast figur i serien. Andre karakterer som har gått igjen er kriminalbetjent Hermansen og Dynamitt-Harry.

Vetle møter Eirik Hallingstad Egeland til Olsenbande-duell!

Duell i Kvitt eller dobbelt
Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Kulturstrøm

 • Skisse til nye kunstnerboliger

  – Med en gjennomsnittlig inntekt på 89.000 i året fra kunstnervirket så er det klart at mange kunstnere sliter med å finne boliger innenfor sin prisklasse, sier Ruben Steinum, styreleder i Unge Kunstneres samfund. UKS presenterer en modell for 40 kunstnerboliger som er tenkt bygget i den nye Hovinbyen på utstillingen. «UKS Kunstnerbolig». Modellen er laget sammen med arkitektkontoret Fragment og er støttet av Kulturetaten i Oslo. Utstillingen om prosjektet åpner åpner fredag 17. august. UKS mener et slikt boligområde vil styrke kunstnerne og samtidig bidra til kunstnerisk, kulturell og kreativ vekst og utvikling av kunstfeltet i Oslo.

  Kunstnerboliger i Hovinbyen i Oslo
  Foto: Fragment
 • Forgjengeren til A-ha gir ut album

  Bandet Bridges hadde store ambisjoner. Men etter tre år var det slutt for dem. Pål Waaktaar Savoy, Viggo Bondi og Øystein Jevanord hadde vært i studio, men båndopptakeren ble stjålet – med tapen i. Bridges skulle mikse og slippe «Våkenatt» på nyåret 1981.

 • Nydelig brutalitet og tvilsom moral

  I filmen «Equalizer 2» gjøres det ingen store forsøk på nyskapning og innovasjon mener Filmpolitiet om oppfølgeren som kommer fire år etter. Men filmen vil tilfredsstille actionsultne kinogjengere.

  Equalizer 2
  Foto: United International Pictures