NRK Meny
Normal

Olsenbanden

Olsenbanden-filmene er blant Norges mest folkekjære og Egon, Kjell, Benny, Valborg og Dynamitt-Harry er blitt ikoner i norsk filmhistorie.

Olsenbanden
Foto: NTB Pluss / Scanpix

Den populære Olsenbanden-serien består av 14 spillefilmer og handler om en ambisiøs, men ofte nokså uheldig gjeng med skapsprengere: Egon Olsen, Benny og Kjell. Dessuten er Kjells kone Valborg også en fast figur i serien.

Andre karakterer som går igjen er kriminalbetjentene Hermansen og Holm, Basse og Dynamitt-Harry.

Les mer om Olsenbanden på Wikipedia

Yngve Kvistad

Yngve Kvistad

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Fagdommeren

Yngve Kvistad er debattredaktør og teaterkritiker i VG. Han har vært forfatter og redaktør av flere bøker, blant annet om kulturhistorie og en lærebok i revy.

Han er utdannet innen musikk, teater og media fra USA.

Yngve har et avhengighetsforhold til bøker og aviser, og har en hemmelig last – italienske filmer!

Kandidatene

Eirik Hallingstad Egeland (12) fra Mandal møter Vetle Skifjeld Rasmussen (9) fra Skien til duell!

Kulturstrøm

 • Lager «Buffy the Vampire Slayer»

  20th Century Fox Television skal lage en ny versjon av 90-tallsklassikeren «Buffy the Vampire Slayer», skriver Variety. Serien skal produseres av Joss Whedon, som også holdt i den originale serien. Serien handler om Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar) som får et kall om å bekjempe vampyrer og etterhvert en hel mengde andre monstre. «Buffy, vampyrenes skrekk», som den het på norsk, gikk fra 1996 til 2003 og ble vist på TVNorge.

  Buffy The Vampire Slayer
  Foto: Handout © c.20thC.Fox/Everett/REX
 • Gard Nilssen ny Artist in Residence

  Gard Nilssen blir Artist in Residence i 2019, dette melder Moldejazz i en pressemelding. Nilssen omtales som en trommeslager med hjerte for jazz og improvisert musikk. Trommisen har sin bakgrunn fra jazzlinja på NTNU. Han har tidligere gjestet Moldejazz en rekke ganger med ulike band.

  Gard Nilssen
  Foto: Moldejazz