Olsenbanden

Olsenbanden-filmene er blant Norges mest folkekjære og Egon, Kjell, Benny, Valborg og Dynamitt-Harry er blitt ikoner i norsk filmhistorie.

Olsenbanden
Foto: NTB Pluss / Scanpix

Den populære Olsenbanden-serien består av 14 spillefilmer og handler om en ambisiøs, men ofte nokså uheldig gjeng med skapsprengere: Egon Olsen, Benny og Kjell. Dessuten er Kjells kone Valborg også en fast figur i serien.

Andre karakterer som går igjen er kriminalbetjentene Hermansen og Holm, Basse og Dynamitt-Harry.

Les mer om Olsenbanden på Wikipedia

Yngve Kvistad

Yngve Kvistad

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Fagdommeren

Yngve Kvistad er debattredaktør og teaterkritiker i VG. Han har vært forfatter og redaktør av flere bøker, blant annet om kulturhistorie og en lærebok i revy.

Han er utdannet innen musikk, teater og media fra USA.

Yngve har et avhengighetsforhold til bøker og aviser, og har en hemmelig last – italienske filmer!

Kandidatene

Eirik Hallingstad Egeland (12) fra Mandal møter Vetle Skifjeld Rasmussen (9) fra Skien til duell!

Kulturstrøm

 • Knallgod science fiction

  – Med sin virkelighetsnære fremstilling av teknologi og fysikk, samt et interessant galleri av rollefigurer, har «The Expanse» satt en ny standard for hva vi kan forvente av sci-fi i TV-ruta, skriver seriekritiker Marte Hedenstad om den sjette og siste sesongen. Hun gir den terningkast 5 hos Filmpolitiet.

  SISTE REIS: Mannskapet ombord på Rocinante i den siste sesongen av «The Expanse».
  Foto: Amazon Prime Video.
 • The Beach Boys og Duran Duran til Lillestrøm

  I mai og juni skal størrelser som Duran Duran og The Beach Boys rykke inn på en parkeringsplass i Lillestrøm – som del av en ny konsertserie kalt Sommerstemning.

  Stjernene stiller på den store parkeringsplassen utenfor Nova Spektrum, tidligere kjent som Norges Varemesse. Der er det rom for 8.000 publikummere.

  Bak Sommerstemning står TADC Norway, som drives av Jon Enger, Edward Janson og Chris Rotenius og er en del av TADC-konsernet med selskaper i Sverige og Danmark (NTB).