Hopp til innhold

Alexander Røer

Alexander fra Askim ble først introdusert for emnet Norske mynter av sin far - som selv samler på mynter fra Danmark.

Alexander Røer
Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Etter hvert ble Alexander mer og mer interessert selv også, og da han gikk til innkjøp av sine første mynter etter konfirmasjonen, var det gjort.

På fritiden hører Alexander mye på musikk, da for det meste på metall. Han spiller selv trommer, og håper på å klare å få sammen et band etter hvert.

Dessuten ser han slett ikke bort i fra at det kan bli en ytterligere økning av myntsamlingen dersom han skulle være så heldig å vinne penger i Kvitt eller dobbelt!

Alexanders emne

Gammel 1/2-spesidaler

En av verdens mest sjeldne mynter - er norsk!

Foto: Nejad, Arash A. / SCANPIX

De første norske mynter ble preget av kong Olav Tryggvason rundt år 1000.

Etter hvert ble det mer og mer vanlig å bruke mynter som betalingsmiddel, og siden den gang har en rekke monarker og nasjonale ikoner vært avbildet på norske mynter.

I dag produseres norske sedler i utlandet, mens myntene fortsatt preges på det Norske Myntverket på Kongsberg.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)