Hopp til innhold

Eirik Hallingstad Egeland

Eirik har samme røde koffert som Olsenbanden har pengene i hver gang de har gjort et kupp, og håper kofferten vil hjelpe ham i å vinne duellen!

Eirik Hallingstad Egeland
Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Eirik kommer fra Mandal, og han er 12 år gammel.

Han begynte å se på Olsenbanden-filmene da han var syk for tre år siden. Da fikk han alle filmene på DVD, og etter det var det gjort.

Han synes filmene er veldig morsomme, og særlig Benny liker han godt. Når han ikke ser på filmene, liker han å bade og kjøre båt.

Eiriks emne

Olsenbanden

Benny, Kjell og Egon

Foto: NTB Pluss / Scanpix

Olsenbanden er en populær norsk filmserie som består av 14 spillefilmer. Den handler om en ambisiøs, men ofte nokså uheldig gjeng med skapsprengere. Det er av Egon Olsen, Benny og Kjell. Dessuten var Kjells kone Valborg også en fast figur i serien. Andre karakterer som har gått igjen er kriminalbetjent Hermansen og Dynamitt-Harry.

Eirik møter Vetle Skifjeld Rasmussen til Olsenbande-duell!

Duell i Kvitt eller dobbelt
Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober