Hopp til innhold

Torfinn Gossner

Torfinn er en hund etter tabeller og har kanskje dermed et fortrinn i duellen om fotball-VM?

Torfinn Gossner
Foto: Ole Kaland / NRK

Torfinn er en 34 år gammel lærer bosatt i Oslo. Han er vokst opp i Tønsberg.

Han har alltid har vært interessert i sport og fotball. Særlig er han opptatt av reglement, resultater og tabeller innen fotball-VM. Når kameratene diskuterer fotball er det Torfinn som har svarene.

Torfinn har lyst til å dra til VM i Sør-Afrika i 2010. Hvis han vinner duellen, er han et skritt nærmere målet…

Rekdal setter straffen i '98

Jaaaaaaaaa!!!!

Foto: DOUG MILLS / AP

Torfinns emne

Fotball-VM har blitt arrangert hvert fjerde år siden 1930, med unntak av årene 1939-1949. Det internasjonale fotballforbundet FIFA ble dannet i 1904, og der har Norge vært med siden 1908.

I løpet av disse 78 årene har stadig flere land meldt seg inn i FIFA, og deltatt i VM. Forbundet består i dag av 208 medlemsland.

Det er lenge siden de tidlige planene om en enkel utslagsturnering. Nå er fotball-VM et kjempemessig forretningsforetak hvor tv-avtaler og sponsoravtaler spiller en større og større rolle.

Torfinn møter Thor-Egil Eide til duell i fotball-VM.

Kulturstrøm

 • A-ha avlyser kveldens konsert i Oslo Spektrum

  A-ha avlyser kveldens konsert i Oslo Spektrum, opplyser konsertarrangøren på sin hjemmeside. Morten Harket har fått diagnostisert akutt laryngitt og må hvile stemmen. Dette er en betennelse i stemmebåndene.

  «Vi beklager å måtte meddele at kveldens konsert med a-ha i Oslo Spektrum er kansellert. Morten Harket har blitt diagnostisert med akutt laryngitt og er nødt til å hvile stemmen. Behold dine billetter for nå, vi kommer tilbake med mer informasjon så fort som mulig", står det på Oslo Spektrums hjemmeside.

  A-ha opptrådte i Oslo fredag, men lørdagens konsert må de altså avlyse. Dette er ikke første gang at A-ha må avlyse. Konsertene ble i utgangspunktet utsatt på grunn av pandemien.

 • Marcus og Martinus vant svensk «Maskorama»

  Marcus og Martinus Gunnarsen har vunnet den svenske utgaven av Maskorama. De norske tvillingene sier til Aftonbladet at de har fremført annenhver sang i konkurransen. Seersuksessen «Maskorama» har gått i flere land, inkludert Norge og USA.

  Marcus og Martinus
  Foto: TT NYHETSBYRÅN/NTB Scanpix / TT NYHETSBYRÅN
 • Kåret til Norges mest attraktive by

  Sandnes får Attraktiv by-prisen 2022, melder Arkitektnytt.

  – Sandnes har imponert juryen gjennom langsiktig og kunnskapsbasert utvikling av sentrum, som nå viser gode resultater, sier Alexandria Algard, juryleder for regjeringens Attraktiv by-pris.

  - Dette er en bekreftelse på at kommunen gjennom mange år har tatt gode valg i arbeidet med å utvikle en levende by, sier ordfører Stanley Wirak.