Hopp til innhold

Thor-Egil Eide

Thor-Egil er sønn av en fotballspiller og har selv vært aktiv. Han vil gjerne bruke premien til en tur til neste fotball-VM, men må først vinne duellen.

Thor-Egil Eide
Foto: Kaland, Ole / Ole Kaland, NRK

Thor-Egil er 38 år, opprinnelig fra Nøtterøy, nå bosatt i Oslo. Han er jobber i Statens lånekasse for utdanning som rådgiver.

Han har selv spilt fotball, faren var fotballspiller, og da er det kanskje ikke så rart at han også er opptatt av fotball-VM.

Thor-Egil har ikke selv vært på noe VM, men det er den store drømmen. Kanskje den blir oppfylt hvis han vinner 96000?

Rekdal setter straffen i '98

Norges deiligste mål?

Foto: DOUG MILLS / AP

Thor-Egils emne

Fotball-VM har blitt arrangert hvert fjerde år siden 1930, med unntak av årene 1939-1949. Det internasjonale fotballforbundet FIFA ble dannet i 1904, og der har Norge vært med siden 1908.

I løpet av disse 78 årene har stadig flere land meldt seg inn i FIFA, og deltatt i VM. Forbundet består i dag av 208 medlemsland.

Det er lenge siden de tidlige planene om en enkel utslagsturnering. Nå er fotball-VM et kjempemessig forretningsforetak hvor tv-avtaler og sponsoravtaler spiller en større og større rolle.

Thor Egil møter Torfinn Gossner til duell i fotball-VM.

Kulturstrøm

 • Gjør at man vrir seg av frydefullt ubehag i kinosetet

  «Syk pike» er sylskarp satire over oppmerksomhetstyranniet, skriver Filmpolitiets Birger Vestmo fra filmfestivalen i Cannes.

  – Dette er en helt særegen film som ligner på lite annet, et smart og vittig komidrama med innslag av blod og kroppsvæsker som gjør at man vrir seg av frydefullt ubehag i kinosetet, skriver Vestmo, og gir filmen terningkast fem.

  Signe (Kristine Kujath Thorp) bedriver selvmedisinering i Kristoffer Borglis «Syk pike».
  Foto: Ymer Media / Ymer Media
 • 9000 Youtube-kanaler fjernet

  Youtube fjerner mer enn 9000 kanaler med innhold fra krigen i Ukraina, skriver The Guardian. Over 70.000 videoer er fjernet fordi de bryter med plattformens retningslinjer. Blant videoer som er fjernet er de som kaller krigen for et frigjørings-oppdrag.

  Youtube har rundt 90 millioner brukere i Russland.

 • Deichman-film vant priser

  En film som viser innsiden av nye Deichmanske bibliotek i Bjørvika i Oslo har vunnet to priser på den internasjonale bokmessa i Torino i Italia.

  Filmen vant kategoriene «Årets beste video» og «Årets dokumentar». Den seks minutter og 14 sekunder lange filmen viser innsiden av Deichman Bjørvika, med forfatterne Lars Saabye Christensen og Camara Lundestad Joof og en pianospillende Lars Lillo-Stenberg sammen med sangeren Maria Lotus.

  – Dette er fantastisk moro og virkelig stas. Vi bestemte oss for å lage en proper film med elementer fra den store åpningen av Deichman Bjørvika, fordi kun et lite antall mennesker fikk være tilstede på grunn av pandemien. Med filmen fikk «alle» mulighet til å se og høre, sier åpningsfestansvarlig Reinert Mithassel i Deichman i en pressemelding fra Oslo kommune.

Flere kulturnyheter