Hopp til innhold

Thor-Egil Eide

Thor-Egil er sønn av en fotballspiller og har selv vært aktiv. Han vil gjerne bruke premien til en tur til neste fotball-VM, men må først vinne duellen.

Thor-Egil Eide
Foto: Kaland, Ole / Ole Kaland, NRK

Thor-Egil er 38 år, opprinnelig fra Nøtterøy, nå bosatt i Oslo. Han er jobber i Statens lånekasse for utdanning som rådgiver.

Han har selv spilt fotball, faren var fotballspiller, og da er det kanskje ikke så rart at han også er opptatt av fotball-VM.

Thor-Egil har ikke selv vært på noe VM, men det er den store drømmen. Kanskje den blir oppfylt hvis han vinner 96000?

Rekdal setter straffen i '98

Norges deiligste mål?

Foto: DOUG MILLS / AP

Thor-Egils emne

Fotball-VM har blitt arrangert hvert fjerde år siden 1930, med unntak av årene 1939-1949. Det internasjonale fotballforbundet FIFA ble dannet i 1904, og der har Norge vært med siden 1908.

I løpet av disse 78 årene har stadig flere land meldt seg inn i FIFA, og deltatt i VM. Forbundet består i dag av 208 medlemsland.

Det er lenge siden de tidlige planene om en enkel utslagsturnering. Nå er fotball-VM et kjempemessig forretningsforetak hvor tv-avtaler og sponsoravtaler spiller en større og større rolle.

Thor Egil møter Torfinn Gossner til duell i fotball-VM.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)