Hopp til innhold

Her skåler Netflix-sjefene over vellykket House of Cards-lansering

LOS GATOS (NRK.no): I «krigsrommet» til Netflix var stemningen spent før andre sesong av House of Cards ble sluppet løs på seerne. Kort tid etter klokken ni norsk tid kunne de sprette sjampanjen.

NRK var tilstede da strømmetjenesten Netflix lanserte andre sesong av den populære politiske thrillerserien House of Cards.

SKÅLTE OG STRÅLTE: Kort tid etter klokken ni norsk tid kunne Netflix konkludere med en vellykket lansering, og sprette sjampanjen. Foto: Cosmin Cosma

Netflix' «krigsrom»

PREMIERENERVER: I Netflix' «krigsrom» i Los Gatos, California var det spent men fattet stemning før andre sesong av House of Cards ble sluppet.

Foto: Cosmin Cosma / NRK
Joris Evers

SPENT SJEF: Netflix' kommunikasjonsdirektør Joris Evers møtte NRK kort tid før sesongpremieren.

Foto: Cosmin Cosma / NRK
Netflix' «krigsrom»

KRIGSRETORIKK: Kontrollrommet har blitt omdøpt til «krigsrom».

Foto: Cosmin Cosma / NRK

NRK var invitert inn i kontrollrommet ved Netflix' hovedkontor i Los Gatos utenfor San Francisco i anledning premieren på andre sesong av «House of Cards», strømmekjempens egenproduserte storsatsing.

Les også: Netflix – the comeback kid

Les: Filmpolitiets anmeldelse av sesong to, episode 1–4

– Et ventet antiklimaks

I timene og minuttene før serien ble sluppet løs på et utålmodig publikum, var stemningen spent men fattet i «krigsrommet». Store skjermer viste nedtellingen til midnatt amerikansk tid, øyeblikket da alle tolv episodene av serien ble gjort tilgjengelig for seerne.

– Vi har gjort dette flere ganger nå, og tror alt vil gå glatt. Når det blir midnatt, burde sesong to dukke opp helt av seg selv, sa Evers når NRK snakket med ham en knapp time før verdenspremieren på andre sesong av den politiske spenningsserien.

På slaget midnatt ble samtlige tolv episoder av serien tilgjengelig for Netflix' 45 millioner medlemmer på verdensbasis. To minutter senere hadde sesong to allerede rukket å bli blant Netflix' mest populære serier.

Representanter fra alle landene Netflix opererer i var til stede i kontrollrommet og så til at slippet gikk som det skulle for deres seere. Etter kort tid kunne samtlige konstatere at premieren hadde forløpt knirkefritt, og sjampanjen ble sprettet.

Når NRK snakker med Evers igjen, er han lettet over at alt har gått glatt.

– Det var et antiklimaks og det skulle det også være, for det betyr at alt har gått bra. Nå skal vi feire!, erklærer han.

Innesnødde ba om fremskutt premiere

Forventningen er stor i sosiale medier, og mange folk snakker om House of Cards, forteller Evers.

– Det er kraftig snøvær på østkysten, og folk der har faktisk spurt oss om vi kunne fremskynde premieren fordi de var innesnødd og kjedet seg, ler Evers.

– Dessverre kunne vi ikke gjøre det.

USAs president Barack Obama er tydeligvis også blant dem som gleder seg til sesong to. Torsdag ettermiddag amerikansk tid tvitret han: «I morgen: House of Cards. Ingen avsløringer, takk.»

Laster Twitter-innhold

Var aldri bekymret for datakollaps

Netflix hadde selv store forventninger til serien i forkant av slippet, og var forberedt på at den skulle toppe seerstatistikken fra første stund.

– Vi forventer at House of Cards blir en av de mest populære seriene fra det øyeblikket den blir sluppet, sa Evers.

Netflix' systemer leverer to milliarder timer med innhold til seerne hver måned. Når NRK snakket med Evers før slippet, insisterte han på at han ikke var redd for at pågangen skulle få datasystemene til å knele.

– Vi har et veldig skalerbart system, og kan håndtere et stort antall seere, forsikret han.

– Så du er ikke nervøs?

– Nei, men vi er spente.

– Hypotetisk sett, hva kan gå galt?

– Det vil jeg ikke engang tenke på. jeg vil bare at det skal fungere, ler Evers.

NRKs London-korrespondent Espen Aas møtte House of Cards-stjernene Kevin Spacey, Robin Wright og Kate Mara tidligere denne måneden. I klippet under kan du se hele intervjuet.

NRKs korrespondent slo av en prat med stjernene fra den amerikanske TV-serien «House of Cards». Fredag 14. februar er det premiere for seriens andre sesong.

Kevin Spacey, Robin Wright og Kate Mara snakker med NRKs Espen Aas om House of Cards' andre – og tredje – sesong.

Kulturstrøm

  • Bob Newhart (94) er død

    Den amerikanske komikeren og skuespilleren Bob Newhart er død 94 år gammel, opplyser forlaget hans, ifølge Reuters.

    Newhart døde i sitt hjem i Los Angeles etter kort tids sykdom.

    Bob Newhart i 2003
    Foto: JEROME T NAKAGAWA / AP / NTB