Rekordmange fulgte dem til topps

Over 1,4 millioner TV-seere fulgte årets deltagere i «Ingen grenser» opp til toppen av Snøhetta søndag kveld.

Video Gledesscener i Ingen grenser

Se gledesscenene når deltagerne i «Ingen grenser» endelig når toppen av Snøhetta etter 30 dager på tur.

Serien på seks episoder har vært en enorm suksess for NRK, og «Ingen grenser» har satt nye seertallsrekorder hver uke.

Gårsdagens finalesending var intet unntak. Hele 1.432.000 TV-seere fikk med seg at de elleve deltagerne med ekspedisjonsleder Lars Monsen i spissen kjempet seg til topps i dårlig vær etter 30 dager på tur.

Det betyr at 67,2 prosent av alle som så på TV i dette tidsrommet fulgte med på «Ingen grenser».

Nett-TV: Se alle episodene av «Ingen grenser» her

Unike tall

– Det er rett og slett utrolig høye tall, sier NRKs analysesjef Kristian Tolonen til NRK.no.

Han forteller at det er svært uvanlig at en vanlig TV-serie ligger på over millionen hver uke.

– Vi snakker egentlig seertall man kan forvente å få på store eventer, som idrettsarrangement, MGP-finalen og «Kvelden før kvelden», forklarer Tolonen.

Se video: Lars Monsen forteller hva han synes om alle deltagerne

Birgit røkkum Skarstein

Birgit Røkkum Skarstein (22) er sannsynligvis den første som har aket seg på rompa opp Snøhetta.

Foto: Håvard Jenssen / NRK

Han sammenligner «Ingen grenser» med TV-suksesser som «Himmelblå», «Nytt på nytt» og «Skavlan».

Ser man på de seks episodene som helhet, endte «Ingen grenser» med et snitt på 1.235.000 seere. Det er nesten 200.000 flere i snitt enn på første sesong.

– Helt skjelven

Produsent Åse Marie Bendiksen i Mastiff blir nesten målløs når NRK.no ringer og forteller om seertallene på søndagens episode.

– Å herregud. Hva skal man si til det? Jeg ble helt overveldet nå, jeg. Kjenner meg nesten litt skjelven.

Les også: – Folk kommer til å få sjokk

Hun forteller at hun på ingen måte hadde forventet at «Ingen grenser» skulle slå godt an blant norske TV-seere.

– Det er umulig å forestille seg at serien skulle engasjere så mange. Jeg er så utrolig stolt over innsatsen både til deltagerne og de som har vært med på å lage «Ingen grenser», sier Bendiksen.

NRK.no gikk ned

Interessen for å lese hvordan det gikk med deltagerne på vei ned igjen fra Snøhetta var også så stor at NRK.no til tider lå nede søndag kveld. Ifølge driftsavdelingen til NRK har det aldri tidligere blitt målt et tilsvarende høyt trafikkvolum på nettsidene.

Les også: Sykdom rammet Ingen grenser-gjengen

«Ingen grenser» har vært Norge mest sette TV-program i tre uker på rad, og dyttet gang etter gang fredagstraveren «Nytt på nytt» ned på en uvant andreplass på «ukens mest sette»-listen.

TV2s storsatsing «The Voice» havnet denne uken utenfor topplisten med sine 667.000 seere. Det gjorde også «Gullfisken 2011», som gikk samtidig som Melodi Grand Prix-delfinalen i Florø. Reklamekåringen endte på en ellevteplass med 825.000 seere.

Deltakerne i Ingen Grenser 2

Årets deltagere i «Ingen grenser» sammen med ekspedisjonsleder Lars Monsen.

Foto: Mastiff TV/NRK

Kulturstrøm

 • Frank Kjosås regisserer nytt stykke

  Skuespilleren, kjent fra blant annet musikalen «the Book of Mormon», har regien på teaterstykket «l.i.f.e.g.o.e.s.o.n» som settes opp på Det Norske Teatret. Heidi Gjermundsen Broch spiller hovedrollen som en middelaldrende, relativt grå kvinne ansatt i byråkratiet. Hun mistet livslysten da mannen døde for over 20 år siden, og datteren har glidd bort fra henne. Nå lever hun for å skjøtte jobben til punkt og prikke. Men så får hun en farlig diagnose av legen. Frank Kjosås har laget stykket for å være en hyllest til livet, og en vekker om hvordan man lever livet sitt, skriver teatret i en pressemelding.

  Frank Kjosås og Kristoffer Olsen i Book of Mormon
  Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK
 • Fullførte boken om 22. juli-talene

  – Å være med på dette, har vært den største gaven jeg kan gi Hans Kristian, sier Karen Marie Berg i Dagsrevyen på NRK TV. Ap-politikeren Hans Kristian Amundsen var med på å skrive talene som statsminister Jens Stoltenberg holdt i dagene etter terrorangrepene den 22. juli 2011. Talene har blitt beskrevet som noen av de viktigste i Norge. Men han døde før han rakk å fullføre boken om arbeidet sitt. Hans enke, Karen Marie Berg, har gjort boken «Vi er et lite land, men et stort folk. Slik samlet vi Norge 22. juli–22. august» ferdig for ham.

  Karen Marie Berg
  Foto: NRK
 • Hvem skjøt Biggie og Tupac?

  To markante rappere og tidligere kompiser ble skutt og drept med måneders mellomrom. 20 år senere er fremdeles ingen dømt for drapene, og mange spørsmål står ubesvart.

  Amerikansk dokumentar fra 2017. To markante rappere og tidligere kompiser ble skutt og drept med måneders mellomrom. 20 år senere er fremdeles ingen dømt for drapene, og mange spørsmål står ubesvart. (Who Shot Biggie & Tupac?)

Flere kulturnyheter