Rekordmange fulgte dem til topps

Over 1,4 millioner TV-seere fulgte årets deltagere i «Ingen grenser» opp til toppen av Snøhetta søndag kveld.

Video Gledesscener i Ingen grenser

Se gledesscenene når deltagerne i «Ingen grenser» endelig når toppen av Snøhetta etter 30 dager på tur.

Serien på seks episoder har vært en enorm suksess for NRK, og «Ingen grenser» har satt nye seertallsrekorder hver uke.

Gårsdagens finalesending var intet unntak. Hele 1.432.000 TV-seere fikk med seg at de elleve deltagerne med ekspedisjonsleder Lars Monsen i spissen kjempet seg til topps i dårlig vær etter 30 dager på tur.

Det betyr at 67,2 prosent av alle som så på TV i dette tidsrommet fulgte med på «Ingen grenser».

Nett-TV: Se alle episodene av «Ingen grenser» her

Unike tall

– Det er rett og slett utrolig høye tall, sier NRKs analysesjef Kristian Tolonen til NRK.no.

Han forteller at det er svært uvanlig at en vanlig TV-serie ligger på over millionen hver uke.

– Vi snakker egentlig seertall man kan forvente å få på store eventer, som idrettsarrangement, MGP-finalen og «Kvelden før kvelden», forklarer Tolonen.

Se video: Lars Monsen forteller hva han synes om alle deltagerne

Birgit røkkum Skarstein

Birgit Røkkum Skarstein (22) er sannsynligvis den første som har aket seg på rompa opp Snøhetta.

Foto: Håvard Jenssen / NRK

Han sammenligner «Ingen grenser» med TV-suksesser som «Himmelblå», «Nytt på nytt» og «Skavlan».

Ser man på de seks episodene som helhet, endte «Ingen grenser» med et snitt på 1.235.000 seere. Det er nesten 200.000 flere i snitt enn på første sesong.

– Helt skjelven

Produsent Åse Marie Bendiksen i Mastiff blir nesten målløs når NRK.no ringer og forteller om seertallene på søndagens episode.

– Å herregud. Hva skal man si til det? Jeg ble helt overveldet nå, jeg. Kjenner meg nesten litt skjelven.

Les også: – Folk kommer til å få sjokk

Hun forteller at hun på ingen måte hadde forventet at «Ingen grenser» skulle slå godt an blant norske TV-seere.

– Det er umulig å forestille seg at serien skulle engasjere så mange. Jeg er så utrolig stolt over innsatsen både til deltagerne og de som har vært med på å lage «Ingen grenser», sier Bendiksen.

NRK.no gikk ned

Interessen for å lese hvordan det gikk med deltagerne på vei ned igjen fra Snøhetta var også så stor at NRK.no til tider lå nede søndag kveld. Ifølge driftsavdelingen til NRK har det aldri tidligere blitt målt et tilsvarende høyt trafikkvolum på nettsidene.

Les også: Sykdom rammet Ingen grenser-gjengen

«Ingen grenser» har vært Norge mest sette TV-program i tre uker på rad, og dyttet gang etter gang fredagstraveren «Nytt på nytt» ned på en uvant andreplass på «ukens mest sette»-listen.

TV2s storsatsing «The Voice» havnet denne uken utenfor topplisten med sine 667.000 seere. Det gjorde også «Gullfisken 2011», som gikk samtidig som Melodi Grand Prix-delfinalen i Florø. Reklamekåringen endte på en ellevteplass med 825.000 seere.

Deltakerne i Ingen Grenser 2

Årets deltagere i «Ingen grenser» sammen med ekspedisjonsleder Lars Monsen.

Foto: Mastiff TV/NRK

Kulturstrøm

 • Kostyme som symbol i abortkamp

  Demonstranter kledd i røde kapper og hvite kyser viste i dag sin motstand på slottsplassen mot den nye regjeringens varslede endringer i abortloven. Kostymevalget er en referanse til Margaret Atwoods dystopiske roman «The Handmaid's Tale» som også har blitt TV-serie. Fortellingen handler om et totalitært samfunn hvor grupper av kvinner, «handmaids», iført røde kapper, er slaver i reproduksjonens tjeneste. Kostymet har blitt et symbol i kampen for kvinners rettigheter og mot innskrenking av abortloven verden over. USA, Irland, Argentina og Polen er andre land hvor kvinner har demonstrert kledd som «handmaids».

  Handmaids
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Skal gi liv til regjeringskvartalet

  Arkitektkontorene Tuvalu og Vi Oslo har fått oppdraget å skape løsninger som gjør at det nye regjeringskvartalet integreres i byen, skriver Arkitektnytt. Statsbyggs prosjektleder Jo Ulltveit-Moe sier i en pressemelding at målet er at nybyggene skal fungere godt for alle ulike brukere og bidra positivt til bylivet i området.

  Adapt
  Foto: Team Urbis
 • Slutt på pressemøte i Det kvite hus

  President Donald Trump har fortalt pressesekretær Sarah Sanders at det ikkje lenger er verdt bryet å halde jamlege pressekonferansar i Det kvite hus. Grunnen er at han misliker journalistanes dekning, og meiner pressa behandlar Sanders uforskamma.

  Laster Twitter-innhold