Pondus

Pondus er en av Norges mest kjente tegneserier, og er kun er slått i opplag av Donald Duck.

Pondus
Foto: Ill.: Frode Øverli

Serien er laget av tegneren Frode Øverli. Pondus fikk sitt første blad i 2000, men eksisterte som avisstripe i flere år før det.

Pondus handler om en fotballgal pubeier med en bestekompis som sjekker stygge damer. Øvrige sentrale temaer er bandene AC/DC og Kiss, engelske fotballspillere, colakork-samlinger og talentløse amatørtegnere.

Pondus treffer både gamle og unge tegneserielesere, og mange vil hevde at den er selve superstjernen blant norske serier!

Les mer om Pondus på Wikipedia

Fagdommeren

Tonje Tornes

Tegneserieredaktør Tonje Tornes

Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Tonje Tornes kommer i likhet med Pondusskaper Frode Øverli fra Bergen. Hun er supernerd på tegneserier, og har bortimot autistisk peiling på Pondus både fordi hun jobber med disse tingene daglig, og fordi hun har vært interessert i tegneserier så lenge hun kan huske.

I dag jobber hun som tegneserieredaktør i Egmont, og er blant annet redaktør for flere av Pondusbøkene. Tonje er utdannet journalist, og hun har de senere år også drevet med egne prosjekter som har fått en del oppmerksomhet. Hun har gitt ut flere bøker, bla. var hun initiativtaker og redaktør for boken ”Rosa prosa” som kom ut i fjor.

For tiden er Tonje høygravid, men vi håper på å komme oss igjennom opptakene i studio før barnet melder sin ankomst.

Kandidatene

Simon Bakkejord og Silje Høsøien møtes til Pondus-duell!

Kulturstrøm

  • Satset alt for å bli artist

    Stig Brenner, artisten tidligere kjent som Unge Ferrari, ble i helgen tildelt «P3-prisen». Etter flere år med hardt arbeid brøt Stig Joar Haugen endelig gjennom og tok hele landet med storm. Men veien har vært tyngre enn han hadde regnet med. Les intervjuet med vinneren her.

    P3 Gull - P3-prisen
    Foto: Kim Erlandsen / NRK
  • Over 130.000 har besøkt nye Munch

    Den første måneden har over 130.000 besøkt det nye Munch-museet. Det er mer enn det de gamle lokalene hadde på et helt år. Det sier direktør Stein Olav Henriksen til TV 2.