NRK Meny
Normal

- Veldig fornøyd

- NRK er fornøyd med lisenstildelingen, sier kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas.

 

Hans-Tore Bjerkaas

Fornøyd: Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas

Foto: Aina Rødal / NRK

I regjeringens forslag til statsbudsjett for 2008 legges det opp til en lisensøkning på 85 kroner. NRK ba i utgangspunktet om 90 kroner.

Fornøyd Bjerkaas

Den nye lisensavgiften blir på 2202 kroner, inkludert merverdiavgift. Dette er en økning på 4,4 prosent fra fjorårets budsjett.

Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas er tilfreds med lisensvedtaket.

– Vi skal fortsatt redusere kostnadene , men vi skal klare dette uten å minke tilbudet til de som hører, ser og leser vårt tilbud.

Han mener det er bra at NRKs eiere ser at NRK har store utfordringer i et marked hvor det er stadig mer penger. NRK lanserte tidligere i høst NRK3, og nytt innhold i NRK2. Senere i år kommer også barnekanalen NRK Super. Lisensøkningen betyr at det nye programtilbudet til NRK er finansiert, i følge Bjerkaas.

- Dette gjør at vi klarer den økningen i innholdsproduksjonen som vi har satt oss mål om og vi har også fått litt hjelp til den såkalte digitalisering som vi har tunge investeringer på nå.

Hele produksjonskjeden til NRK skal digitaliseres. 20 kroner er øremerket dette arbeidet.

Må allikevel kutte

- For NRK er det imidlertid fortsatt nødvendig å kutte kostnader. De analysene vi har for årene som kommer, viser stor vekst i mange ulike kostnader. Derfor må arbeidet for kostnadsreduksjoner fortsette, sier Bjerkaas.

Stillingsstoppen som ble innført fra 1. september, er uavhengig av lisensen.

- Det betyr at stillingsstoppen blir opprettholdt, forteller Kringkastingssjefen.

Kulturstrøm

 • Skryt til «Mission Impossible»

  Den nye «Mission Impossible»-filmen, som delvis er spelt inn i Noreg, får skryt av internasjonal presse. Det skriv VG. Rolling Stone Magazine, Los Angeles Times og Entertainment Weekly er blant dei som rosar filmen. Scena der Tom Cruise heng og dinglar utfor Preikestolen får mykje merksemd. Men Noreg er ikkje nemnt i filmen; fjellplatået er lagt til India.

  MISSION: IMPOSSIBLE - FALLOUT
  Foto: Paramount Pictures
 • Spillerom direkte frå Moldejazz

  Spillerom, NRK P2 sitt musikkprogram, sender live frå Moldejazz denne veka. I dag byr dei på live musikk og fuglekikking med hovudartisten Maria Schneider.

  Vi sender direkte fra Alexandraparken i Molde, der Moldejazz er i full gang. Programleder Tine Skolmen får besøk av aktuelle gjester og festivalmusikere på scenen. Dagens liveband: Ensemble Eliassen.
 • Ny studie om kvinner i film

  Mannlege kritikarar er meir skeptiske til filmar med kvinner i, enn kva kvinnelege kritikarar er, skriv The New York Times. Det viser ein ny studie frå San Diego State University. Studien tar for seg kritikkar publisert på nettstaden Rotten tomatoes. Forskarane finn at kvinnelege kritikarar i gjennomsnitt gir filmar med kvinner i ei vurdering på 74 prosent, medan dei mannlege kritikarane gir 62 prosent i gjennomsnitt til dei same filmane(stjerner og terningkast er gjort om til prosent i studien).