NRK Meny
Normal

- Skuffende statsbudsjett

- Statsbudsjettet er som vanlig en stor skuffelse for sektoren, sier Landslaget for Spelemenn.

Ragnhild spiller fele

Landslaget for Spelemenn mener deres sjanger får for lite på statsbudsjettet.

Foto: NRK

Les også: - Satser på kultur

Landslaget for Spelemenn (LFS) mener kulturminister Trond Giske ikke har holdt sitt løfte om å gi mer til deres sektor i statsbudsjettet for 2008.

- Et tomt løfte

- De fagre orda i regjeringa sitt kulturløfte for vår sjanger framstår mer og mer som et tomt løfte, sier dagleg leder i Landslaget for Spelemenn, Magnar Sundt i en pressemelding.

- Folkemusikksjangeren kom også dårleg ut i fjor - samtidig med at flere andre sjangere jubla. Da var forsikringa fra regjeringa at ”de som ikke har fått i år, skal få neste år”. No er det neste år,

Sektoren har fått en økning på 0,9 mill til Rådet for folkemusikk og folkedans. Dette inkludere 0,15 millioner til Bygda Dansar, 1 million mer til Riksscenen og 0,6 millioner i økning til Førdefestivalen.

- Ikke mye til hvert område

Magnar Sundt, Landslaget for Spelemenn

Magnar Sundt, leder i Landslaget for Spelemenn, er skuffa over statsbudsjettet.

Foto: Landslaget for Spelemenn

- Dersom potten er øremerka aktiviteter, skal den fordeles mellom formidlingsstøtta, tiltaksmidler, Folkemusikkscenen og Bygda Danser. Da blir ikke økningen mye på hvert område. Bare Folkemusikkscenen alene har inne en søknad om en økning på 2,75 millioner, og et stort behov for å komme seg ut over ”puslestadiet”, heter det videre.

LFS understreker imidlertid at de selvsagt setter pris på den økningen som faktisk kommer. Men hevder at økningen i friske midler til tiltak for deres sektor har stått så å si stille i et kvart hundreår. Dermed er det et stort etterslep.

- Kulturløftet skal bli innfridd innen 2014, seier departementet. Med dette tempoet her kan det bli tungt å løfte etter hvert, sier LFS.