Hopp til innhold

Nico & Vinz hylles av a-ha-Magne

Magne Furuholmen håper av hele sitt hjerte at Nico & Vinz kopierer a-ha og tar førsteplassen på Billboard-listene i USA.

Nico & Vinz

UTFORDRERE: Onsdag kveld blir det kjent om Nico & Vinz kan spise seg enda nærmere en topplassering på Billboard Hot 100.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Den norske komet-duoen Nico & Vinz lukter på topplasseringen på den amerikanske singellisten Billboard Hot 100 med sin låt «Am I Wrong».

I tre uker på rad har de holdt en knallsterk fjerdeplass – og onsdag kveld blir det klart om de klarer å ta ytterligere steg på verdens mest prestisjetunge hitliste.

I går kunne NRK.no fortelle at Nico & Vinz skal turnere med verdensstjernen Bruno Mars på hans turné i Canada og USA i sommer.

Har fulgt Nico & Vinz tett

Sammen med sine kolleger Paul Waaktaar-Savoy og Morten Harket i a-ha er Magne Furuholmen eneste nordmann som har toppet singellistene i USA.

Oppdatering: (Med unntak av ABBAs Anni-Frid Lyngstad, som ble født i Ballangen i Nordland. ABBA ble nummer én på Billboard med «Dancing Queen» i 1977).

Han håper at Nico & Vinz kan ta det siste spranget helt opp til toppen av hitlistene.

– Det hadde vært utrolig hyggelig om det var disse gutta som gjorde det. Vi er stolte og glade på vegne av de gutta og hva de har fått til, sier Furuholmen til NRK.

(Artikkelen fortsetter)

Magne Furuholmen

HEIER: Magne Furuholmen forteller at han håper at Nico & Vinz skal kopiere det a-ha gjorde i 1985.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

Han forteller at han og familien har fulgt Nico og Vinz tett.

– Her i familien så har vi fulgt med de gutta siden Vinz lagde russelåter på gutterommet og Envy (Nico & Vinz' tidligere navn) var et bitte lite lokalt fenomen. Yngstemann hos meg pekte de ut lenge før de ble kjente i Norge, og han mente at jeg burde være manager for dem. Men det er ikke sikkert at det hadde gått like bra for dem da, sier Furuholmen og ler.

Smart å satse live

– Hva tenker du om at de skal på turné med en artist som Bruno Mars?

– Det høres ut som om de har gjort en god jobb i forhold til å planlegge rundt hva som er deres kjernepublikum. Det er et skup å få til en slik turné med Mars, som har hatt enorm suksess. De kan få masse ut av dette.

(Artikkelen fortsetter)

a-ha

FØRSTEPLASS: a-ha fotografert to måneder før de gikk til topps på singellistene i USA. 29 år senere er de eneste norske artist som har klart bragden.

Foto: NTB Arkivfoto / SCANPIX

Furuholmen sammenligner med hva a-ha gjorde i tiden rundt de tok førsteplassen på Billboard Hot 100 med «Take On Me» i 1985.

– Vi turnerte 50 byer på tre måneder, og det var en avgjørende runde å ta. Det er utrolig viktig for gutta å komme seg ut på veien, og de er i tillegg ekstremt bra live. Dessuten er det mer og mer slik at en langsiktig karriere og inntekter ligger i å være dyktige live.

Historiske

Natt til mandag passerte «Am I Wrong» 100 millioner avspillinger på strømmetjenesten Spotify.

Forrige uke gikk duoen til topps på radiolisten i USA, og har nå den mest spilte sangen på amerikansk radio. De ble også historiske da de ble de første som entret den britiske singellisten kun ved hjelp av avspillinger på diverse strømmetjenester.

I skrivende stund ligger Am I Wrong på 72. plass på den offisielle singellisten i Storbritannia.

P3 Gull: Nico & Vinz – Am I Wrong

Kulturstrøm

 • Hermine (16) blir hylla av Hollywood-stjerne

  Den amerikanske skodespelaren Matthew McConaughey hyllar bergenske Hermine Svortevik Oen i ein video som Norsk filmdistribusjon har delt.

  16-åringen har hovudrolla i spelefilmen «Birk & Magna – Gruvens mørke hemmelighet» som går på kino i sommar. McConaughey anbefalar alle å sjå filmen og trekk fram Svortevik Oen:

  – I hovudrolla finn du vår gode familievenn Hermine. Ho har lyst opp rommet sidan første gong me møtte ho, seier den amerikanske skodespelaren.

  Til BT fortel Svortevik Oen at ho og familien møtte McConaughey og hans familien på ferie for nokre år sidan.

  Hermine Svortevik Oen
  Foto: NRK Hordaland / NRK Hordaland

Flere kulturnyheter

På utestedet Cosmopolite i Oslo ble det gedigen jubel når Viggo Venn gikk av med seieren søndag kveld.

Viggo Venn fra Kongsberg vant Britain's Got Talent: – Som om Skeid vinner Champions League

En norsk klovn har vunnet en av verdens største TV-konkurranser. Premien er på 3,4 millioner kroner og har rojalt sus.