Nico & Vinz hylles av a-ha-Magne

Magne Furuholmen håper av hele sitt hjerte at Nico & Vinz kopierer a-ha og tar førsteplassen på Billboard-listene i USA.

Nico & Vinz

UTFORDRERE: Onsdag kveld blir det kjent om Nico & Vinz kan spise seg enda nærmere en topplassering på Billboard Hot 100.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Den norske komet-duoen Nico & Vinz lukter på topplasseringen på den amerikanske singellisten Billboard Hot 100 med sin låt «Am I Wrong».

I tre uker på rad har de holdt en knallsterk fjerdeplass – og onsdag kveld blir det klart om de klarer å ta ytterligere steg på verdens mest prestisjetunge hitliste.

I går kunne NRK.no fortelle at Nico & Vinz skal turnere med verdensstjernen Bruno Mars på hans turné i Canada og USA i sommer.

Har fulgt Nico & Vinz tett

Sammen med sine kolleger Paul Waaktaar-Savoy og Morten Harket i a-ha er Magne Furuholmen eneste nordmann som har toppet singellistene i USA.

Oppdatering: (Med unntak av ABBAs Anni-Frid Lyngstad, som ble født i Ballangen i Nordland. ABBA ble nummer én på Billboard med «Dancing Queen» i 1977).

Han håper at Nico & Vinz kan ta det siste spranget helt opp til toppen av hitlistene.

– Det hadde vært utrolig hyggelig om det var disse gutta som gjorde det. Vi er stolte og glade på vegne av de gutta og hva de har fått til, sier Furuholmen til NRK.

(Artikkelen fortsetter)

Magne Furuholmen

HEIER: Magne Furuholmen forteller at han håper at Nico & Vinz skal kopiere det a-ha gjorde i 1985.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

Han forteller at han og familien har fulgt Nico og Vinz tett.

– Her i familien så har vi fulgt med de gutta siden Vinz lagde russelåter på gutterommet og Envy (Nico & Vinz' tidligere navn) var et bitte lite lokalt fenomen. Yngstemann hos meg pekte de ut lenge før de ble kjente i Norge, og han mente at jeg burde være manager for dem. Men det er ikke sikkert at det hadde gått like bra for dem da, sier Furuholmen og ler.

Smart å satse live

– Hva tenker du om at de skal på turné med en artist som Bruno Mars?

– Det høres ut som om de har gjort en god jobb i forhold til å planlegge rundt hva som er deres kjernepublikum. Det er et skup å få til en slik turné med Mars, som har hatt enorm suksess. De kan få masse ut av dette.

(Artikkelen fortsetter)

a-ha

FØRSTEPLASS: a-ha fotografert to måneder før de gikk til topps på singellistene i USA. 29 år senere er de eneste norske artist som har klart bragden.

Foto: NTB Arkivfoto / SCANPIX

Furuholmen sammenligner med hva a-ha gjorde i tiden rundt de tok førsteplassen på Billboard Hot 100 med «Take On Me» i 1985.

– Vi turnerte 50 byer på tre måneder, og det var en avgjørende runde å ta. Det er utrolig viktig for gutta å komme seg ut på veien, og de er i tillegg ekstremt bra live. Dessuten er det mer og mer slik at en langsiktig karriere og inntekter ligger i å være dyktige live.

Historiske

Natt til mandag passerte «Am I Wrong» 100 millioner avspillinger på strømmetjenesten Spotify.

Forrige uke gikk duoen til topps på radiolisten i USA, og har nå den mest spilte sangen på amerikansk radio. De ble også historiske da de ble de første som entret den britiske singellisten kun ved hjelp av avspillinger på diverse strømmetjenester.

I skrivende stund ligger Am I Wrong på 72. plass på den offisielle singellisten i Storbritannia.

P3 Gull: Nico & Vinz – Am I Wrong

Kulturstrøm

  • Satset alt for å bli artist

    Stig Brenner, artisten tidligere kjent som Unge Ferrari, ble i helgen tildelt «P3-prisen». Etter flere år med hardt arbeid brøt Stig Joar Haugen endelig gjennom og tok hele landet med storm. Men veien har vært tyngre enn han hadde regnet med. Les intervjuet med vinneren her.

    P3 Gull - P3-prisen
    Foto: Kim Erlandsen / NRK
  • Over 130.000 har besøkt nye Munch

    Den første måneden har over 130.000 besøkt det nye Munch-museet. Det er mer enn det de gamle lokalene hadde på et helt år. Det sier direktør Stein Olav Henriksen til TV 2.