Hopp til innhold

– Skjønte tidlig at låten hadde hitpotensial

Nico & Vinz herjer på hitlistene i USA med singelen «Am I Wrong». Produsent William «Nasty Kutt» Wiik Larsen sier han tidlig skjønte at låten kunne gjøre det bra utenfor Norge.

William «Nasty Kutt» Wiik Larsen

William «Nasty Kutt» Wiik Larsen har produsert den låta som spilles mest på amerikanske radiostasjoner for tida. – Dette er et resultat av mange drømmer og god energi, sier han.

Foto: Julian Alexander

Onsdag kveld ble det kjent at duoen Nico & Vinz forsvarer den formidable fjerdeplassen på den amerikanske Billboard-listen.

Med sangen «Am I Wrong», har Nicolai Sereba og Vincent Dery holdt seg på verdens viktigste hitliste siden april, og i syv uker har de vært på topp ti.

Tidligere er det bare a-ha av norske grupper som har nådd topp fem-plassering på Billboardlista (se full oversikt til høyre).

Ventet at låten ville gjøre det bra

Produsenten bak låten, William «Nasty Kutt» Wiik Larsen, er en veteran i norsk hip hop, og har produsert en lang rekke storselgende singler. Han har blant annet jobbet med Karpe Diem og Onkl P, og har jobbet tett med det oslobaserte musikkollektivet Pass It.

Han sier til NRK at han tidlig skjønte at låten hadde hitpotensial.

– Vi så for oss at den kunne gjøre det veldig bra – i hvert fall i Europa. Vi var innstilt på at dette var noe vi kunne få til, og dette sammenfalt også med en periode hvor jeg begynte å få litt oppdrag i USA. Men vi vedda vel ikke akkurat på at dette kom til å skje, selv om alle var innstilt på bare å kjøre på. Låten er tross alt spilt inn i et lite studio på Vålerenga. Dette er bare et resultat av mange drømmer og god energi, sier han på telefon fra Los Angeles.

Nico & Vinz

Vincent Dery (til venstre) og Nicolai Sereba, alias Nico & Vinz, stanger mot den aller øverste plasseringen på Billboard Hot 100.

Foto: Tom Øverlie / NRK P3

– Hvorfor har «Am I Wrong» slått så bra an?

– Det er en veldig bra låt rent musikalsk med genuin energi, og jeg tror den energien smitter over på dem som hører den. Videoen er fantastisk. Det er rett og slett en av låtene hvor alt bare har føltes rett og alt har klaffet, sier Wiik Larsen.

Album til høsten

Ikke overraskende synes han det er veldig bra å se at «Am I Wrong» herjer listene uke etter uke.

– Det er veldig ålreit å ligge bra an. Det er kult fordi det speiler hva folk synes om låten. Listeplasseringen er et unektelig bevis på noe. Det er ikke en jury som har plassert Nico & Vinz på fjerdeplass på Billboard. Den er der fordi det er den fjerde mest solgte og streamede låten i USA, sier han.

Han sier at de nå ser fram mot at Nico & Vinz’ låt «Find A Way» – som også er produsert av Nasty Kutt – får plass på soundtracket til Hollywood-filmen «The Good Lie». Filmen kommer til høsten, og har blant annet Reese Witherspoon og Sarah Baker på rollelisten.

– Det blir dritkult. I tillegg kommer det en oppfølgersingel og et album i løpet av høsten. Det dreier seg om masse nye låter som vi har jobbet med det siste halvannet året som vi gleder oss til at folk skal få høre.

Ufiltrert

Nasty Kutt sier at alle nå ser veldig framover og tenker på at de må følge opp videre det at «Am I Wrong» gjør det så bra.

– Låten har definitivt åpnet dører. Det er kult å komme med noe som er laget i Oslo, og som ikke har blitt blandet opp med plateselskaper, publishere, og andre folk som skal mene for mye. Låten har vært nokså ufiltrert gjennom hele prosessen, og så har folk bare likt den.

– Tror du dere vil gå helt til topps?

– Det er et veldig godt spørsmål. Vi er nummer én på lista over mest spilte låter, og vi hører den overalt hele tida. Vi kan ikke annet enn bare se hva som skjer. Men vi har mange sterke rivaler, sier han.

Kulturstrøm

 • Ber USA utvise russiske journalister og ambassadør

  Avisen Wall Street Journal ber USA utvise den russiske ambassadøren og russiske journalister, som svar på pågripelsen av deres korrespondent i Russland, ifølge nyhetsbyrået AFP.

  – En utvisning av Russlands ambassadør til USA, samt alle russiske journalister som jobber her, er det minste vi forventer, skriver avisa i en lederartikkel.

  – Timingen av arrestasjonen ser ut til å være en nøye kalkulert provokasjon for å sette USA i forlegenhet og skremme utenlandsk presse som fortsatt er til stede i Russland, heter det videre.

  Det hvite hus har fordømt fengslingen av Gershkovich og advarer amerikanske statsborgere mot å reise til Russland. Amerikanere som alt befinner seg der, oppfordres til å forlate landet.

 • Vin- og spritflasker kan få advarsler

  Alkoholbruk kan gi økt risiko for en rekke sykdommer, og regjeringen vurderer å merke alkoholholdig drikke med en advarsel.

  Alkohol er det mest brukte rusmiddelet i befolkningen, og størstedelen av de helsemessige og sosiale rusproblemene i samfunnet er knyttet til alkohol, slås det fast i Folkehelsemeldingen.

  En mulig merkeordning er et av tiltakene regjeringen ser på for å redusere alkoholbruken.

  Norge har satt som mål å reduseres skadelig bruk av alkohol med 20 prosent innen 2030. Det vil være utfordrende siden Norge allerede har tatt ut en stor del av gevinsten gjennom en restriktiv alkoholpoliti. Ikke desto mindre vil myndighetene arbeidere videre for å nå målet, heter det i meldingen, som helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) la fram fredag.

  (NTB)