Lady Gaga hyller Judas

Kristne organisasjoner har satt påskelammet i halsen etter at Lady Gaga ga ut sin siste singel som er en kontroversiell hyllest til selveste Judas.

Lady Gaga

Lady Gaga er kjent for sine kreative beklendinger og kontroversielle væremåte. Med singelen 'Judas' har hun ertet på seg kristne organisasjoner i USA.

Foto: VALERIE MACON / Scanpix/AFP

Popstjernen har skapt seg en karriere ved å være kontroversiell og det er nok lite som er tilfeldig ved at Gagas siste singel slippes rett før påske.

Popstjernens hyllest til mannen som forrådte Jesus, og for ettertiden står som det evige symbolet på svik, har fått mye oppmerksomhet. Lady Gaga synger om at hun er forelsket i Judas og drar også frem seksuelle hentydninger om hva hun ønsker å gjøre med apostelen.

– Hun er talentløs

«Judas» slapp ut på nett sist fredag og det gikk ikke lang tid før kristne grupperinger reagerte samtidig som låta klatret til topps på Itunes.

– Det er et stunt. Noen mennesker har talent, det har ikke Lady Gaga, sier presidenten i Catholic League, en av USAs største katolske organisasjoner til Hollywoodlife. President Bill Donohue tordner mot popstjernen som han mener tar i bruk alle mulige virkemidler for å selge plater.

– Lady Gaga gjør sitt beste for å sjokkere katolikker og kristne ved å rive i stykker kristne idealer for å dekke over sin egen talentløse opptreden. Hadde hun hatt et virkelig talent hadde vi nok vært enda mer fornærmet, men jeg syns dette bare gjør henne irrelevant som artist.

Hør «Judas»:

Spiller Maria Magdalena

Lady Gaga er oppdratt i et katolsk miljø, uten at hun har latt det dempe provokasjonen. Sangen har nådd nesten 5.5 millioner visninger på Youtube og kommentarfeltet vitner om at det er en tydelig splittelse mellom de som elsker Gagas påfunn og de som tar avstand.

Selv enkelte av fansen uttaler seg kritisk og mener stjernen denne gang har tråkket over en grense.

Det mener åpenbart ikke Lady Gaga og plateselskapet som nylig har spilt inn en musikkvideo. Denne vil nok på ingen måte dempe kontroversene da Lady Gaga tar rollen som Maria Magdalena mens skuespilleren Norman Reedus portretterer Judas.

Kulturstrøm

 • Johnny Depp skal spille den franske kongen Ludvig XV

  Johnny Depp skal spille den franske kongen Ludvig XV i en film av den franske regissøren Maïwenn Le Besco.

  Regissøren selv, som begynte sin karriere som barneskuespiller, skal spille rollen som kongens siste elskerinne Jeanne du Barry, skriver Variety.

  Maïwenn har tidligere laget filmer som «Police» og «Seduced».

  Ludvig XV styrte Frankrike i 59 år og ble kalt «den elskede». Han hadde flere kjente elskerinner, blant dem var også Madame de Pompadour.

  Rollen blir Johnny Depps første siden han tapte et ærekrenkelsessøksmål mot britiske The Sun, angående en artikkel der Hollywood-stjernen ble kalt konemishandler etter anklager fra ekskona Amber Heard.

  Depp har i flere intervjuer nylig hevdet at han nå er «boikottet av Hollywood» og at kulturen der menn anklages for overgrep er basert på løse rykter.

  (NTB)

 • Utsetter karnevalsparader i Brasil

  Rio de Janeiro og São Paulo utsetter sambaskolenes karnevalsparader på grunn av økningen i smittetallene, opplyser myndighetene i de to brasilianske byene.

  Paradene, som regnes som høydepunktet av karnevalsfestlighetene og som er ledet av byenes sambaskoler, skulle opprinnelig arrangeres i slutten av februar.

  Planen er i stedet å gjennomføre dem i slutten av i april, ifølge en felles uttalelse fra byene med henvisning til pandemien og «behovet for å redde liv», melder nyhetsbyråene AFP/AP (NTB).

Flere kulturnyheter