Fikk sparken av virtuell bondegård

En politiker i Bulgaria mistet jobben etter å ha blitt avhengig av Facebook-spillet Farmville.

Farmville

Dette spillet har ført til at over 80 millioner nettbrukere verden over har fått interesse for gårdsdrift.

Foto: Helge Carlsen / NRK

Dimitar Kerin satt inntil nylig som representant i bystyret i den bulgarske byen Plovdiv.

Han skal i likhet med flere av sine kolleger ha delt interessen for frukthøsting, låvebygging og jordepløying på gården sin.

Pløyde under budsjettdebatt

Problemet var at Kerin skjøttet gården sin, som kun eksisterer virtuelt på Facebook, under budsjettdebatten i bystyret, melder det bulgarske nyhetsbyrået Novinvite.

Lederen for bystyret Ilko Iliev reagerte kraftig da han oppdaget at flere av representantene brukte budsjettdebatten til pløying og melking. Trass i reprimanden, fortsatte gårdbrukerne med aktiviteten sin på senere møter.

Representantene skal nylig ha fått utlevert 51 splitter nye bærbare datamaskiner og koblet seg på det trådløse nettet i bystyresalen for å kunne spille.

– Trengte mer tid til gårdsdrift

Torsdag for én uke siden tok saken en dramatisk vending da den mest ihuga av Farmville-spillerne, nasjonalistpartiets Dimitar Kerin, ble kastet ut av komitéen han satt i.

Forslaget om å kaste ut Kerin kom fra en av hans tidligere partifeller som argumenterte med at Kerin tydeligvis trengte mer tid for å skjøtte den virtuelle bondegården sin.

Kerin ble dermed avsatt med 20 mot 19 stemmer.

Selv forsvarte han seg med at han ikke var alene om å spille gårdsspillet. Ifølge Kerin skal han bare ha kommet til nivå 40 i spillet, mens Daniela Zhelyazkova fra høyredemokratene allerede hadde nådd nivå 46.

Tidstyv

Gårdsspillet Farmville er ett av de mest populære som er tilgjengelig på sosiale nettsteder som Facebook.

Per februar har Farmville nesten 83 millioner brukere verden over. Det vil si at én av fem Facebook-brukere også bruker tid på å høste vannmeloner og bygge fjøs til kyrne, ifølge The Independent.

Farmville er gratis å spille, men utviklerselskapet Zynga henter inn profitt ved å selge virtuelt tilbehør og Farmville-penger til brukerne.

SISTE NYTT

Siste nytt