Hopp til innhold

Lady Gaga trampet Galliano ut av moteuka

I en moteuke som har kommet i skyggen av Dior-designer John Gallianos Hitler-uttalelser, dukket Lady Gaga opp som et friskt pust på catwalken. Se bildene og video her.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

John Galliano

Superdesigner John Galliano fikk sparken etter jøde-hets.

Foto: Gerard Julien / Afp
Lady Gaga gikk modell for Thierry Mugler under moteuka i Paris.

Lady Gaga var nervøs, men oppdrednen så ut til å gå etter planen.

Foto: AP/Scanpix

Tirsdag fikk John Galliano sparken som Dior-designer etter noen antisemittiske uttalelser på en bistro i Paris.

I en video som The Sun har publisert, kan man se Gallliano hylle Hitler og referere til gasskamre overfor gjester på en fransk bistro.

Selv om Galliano senere har bedt om unnskyldning, er det ikke til å legge skjul på at oppførselen hans og bråket i etterkant har gjort at moteuka i Paris har fått en litt annen type oppmerksomhet enn de hadde håpet på.

Gårsdagens visning fra Thierry Mugler kan imidlertid ha bidratt til at Galliano skyves ut i mørket.

Åtte millioner følgere

For stort større trekkplaster enn Lady Gaga er det nok ikke mulig å få til uansett hvilken bransje man driver i.

Dama har for øyeblikket en rekke rekorder for salg, Youtube-visninger og mye mer.

Dermed må Mugler ha gnidd seg i hendene da hun tidligere på dagen annonserte sin modelldebut på sin Twitter-konto, som har over åtte millioner følgere.

Mugler og resten av moteuka hadde dermed skaffet seg den positive oppmerksomheten de trengte, og Gaga fikk lansert sin nye sang, «Government Hooker», på sedvanlig kreavtivt Gaga-vis.

Se video fra visningen her:

Kvalm superstjerne

Ifølge Huffington Post var imidlertid superstjernen temmelig nervøs før opptredenen.

– Hvis jeg spyr på scenen, gir det god PR, skal hun ha sagt kort tid før hun tok sine første steg som catwalk-modell.

De andre modellene var noe mer sparsommelig kledd enn Gaga, som i motsetning til modellene, faktisk stilte med både undertøy og flere hatter.

Kulturstrøm

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.

  • Årets verk og Årets utøver

    Årets verk og Årets utøver 2023 ble delt ut i Spillerom, NRK P2, søndag 21. april. Dirigent og fiolinist Lars-Erik ter Jung er kåret til Årets utøver 2023. Tre vinnere får prisen Årets verk; Jan Erik Mikalsen for Fleurs, Nils Henrik Asheim for Organotopia, Tine Surel Lange – Two sides of the River. Prisene deles ut av Norsk komponistforening.

    Årets utøver og Årets verk 2023
    Foto: Kristin Kverndokk / NRK
  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober