Hopp til innhold

Kent Remi Westergren

Ingen i baptistkirken i Norge er mer ihuga ESC-fan enn Kent. Nå satser han på å bli første pastor til å vinne Kvitt eller dobbelt-duellen!

Kent Remi Westergren
Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Kent er 38 år, og jobber som pastor i Drammen. Her bor han med sin kone og to barn. Selv sier han at Eurovision Song Contest har vært en besettelse som har vart i 30 år. Kent har også sett flere finaler live – både norske og internasjonale.

Kent er med i Grand Prix-klubben, og har mange cd’er og dvd’er som han setter på så ofte han kan. Ipoden er fylt opp av GP-musikk og Kent synger gjerne singback av full hals!

Skulle Kent vinne går pengene til oppussing av hagen!

ESC-publikum

ESC-publikum 2008

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Kents emne

Eurovision Song Contest er den årlige slagerkonkurransen hvor hvert deltakerland er representert med en melodi som tidligere har vunnet landets nasjonale konkurranse.

Eurovision Song Contest fant første gang sted i 1956. Norge vant første gang i 1985, med Bobbysocks og 'La det swinge', skrevet av Rolf Løvland.

I år var Norge representert med 'Hold on be strong' sunget av Maria Haukaas Storeng, som endte på 5. plass.

Kent møter Inge Solmo til ESC-duell!

Kulturstrøm

  • Sangtekster har blitt enklere, mer repeterende, aggressive og selvopptatte

    Et team av europeiske forskere har analyserte ordene i mer enn 12.000 engelskspråklige sanger, på tvers av sjangrene rap, country, pop, R&B og rock fra 1980 til 2020.

    Ifølge studien, som ble publiser torsdag, har sangtekster blitt enklere og mer repeterende. Tekstene har også blitt mer aggressive og selvopptatte i løpet av de siste 40 årene, skriver The Guardian.

    En av forskerne bak studien, Eva Zangerle, understreker at sangtekster kan være et «speil av samfunnet», som gjenspeiler hvordan en kulturs verdier, følelser og opptatthet endrer seg over tid. Studien trakk ikke frem hvilke artister funnene gjaldt.

    Sangtekster
    Foto: AP
  • Harvard fjerner bokomslag laget av menneskehud

    Prestisjeuniversitetet Harvard sier de har fjernet menneskehud fra innbindingen av en bok de har hatt i ett av bibliotekene sine i over 90 år.

    I 2014 ble det oppdaget at en bok var bundet inn med huden til en død kvinne.

    Harvard, som regnes som det eldste universitetet i USA, har tidligere utnyttet interessen rundt bokens morbide historie. Da det ble oppdaget at det var brukt menneskehud i innbindingen ble det omtalt som «gode nyheter for både tilhengere av innbinding med menneskehud, bokfantaster og kannibaler». I et blogginnlegg samme år skrev Harvard at praksisen med å binde bøker i menneskehud tidligere hadde vært forholdsvis vanlig.

    (NTB)