NRK Meny
Normal

Kent Remi Westergren

Ingen i baptistkirken i Norge er mer ihuga ESC-fan enn Kent. Nå satser han på å bli første pastor til å vinne Kvitt eller dobbelt-duellen!

Kent Remi Westergren
Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Kent er 38 år, og jobber som pastor i Drammen. Her bor han med sin kone og to barn. Selv sier han at Eurovision Song Contest har vært en besettelse som har vart i 30 år. Kent har også sett flere finaler live – både norske og internasjonale.

Kent er med i Grand Prix-klubben, og har mange cd’er og dvd’er som han setter på så ofte han kan. Ipoden er fylt opp av GP-musikk og Kent synger gjerne singback av full hals!

Skulle Kent vinne går pengene til oppussing av hagen!

ESC-publikum

ESC-publikum 2008

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Kents emne

Eurovision Song Contest er den årlige slagerkonkurransen hvor hvert deltakerland er representert med en melodi som tidligere har vunnet landets nasjonale konkurranse.

Eurovision Song Contest fant første gang sted i 1956. Norge vant første gang i 1985, med Bobbysocks og 'La det swinge', skrevet av Rolf Løvland.

I år var Norge representert med 'Hold on be strong' sunget av Maria Haukaas Storeng, som endte på 5. plass.

Kent møter Inge Solmo til ESC-duell!

Kulturstrøm

 • Lager «Buffy the Vampire Slayer»

  20th Century Fox Television skal lage en ny versjon av 90-tallsklassikeren «Buffy the Vampire Slayer», skriver Variety. Serien skal produseres av Joss Whedon, som også holdt i den originale serien. Serien handler om Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar) som får et kall om å bekjempe vampyrer og etterhvert en hel mengde andre monstre. «Buffy, vampyrenes skrekk», som den het på norsk, gikk fra 1996 til 2003 og ble vist på TVNorge.

  Buffy The Vampire Slayer
  Foto: Handout © c.20thC.Fox/Everett/REX
 • Gard Nilssen ny Artist in Residence

  Gard Nilssen blir Artist in Residence i 2019, dette melder Moldejazz i en pressemelding. Nilssen omtales som en trommeslager med hjerte for jazz og improvisert musikk. Trommisen har sin bakgrunn fra jazzlinja på NTNU. Han har tidligere gjestet Moldejazz en rekke ganger med ulike band.

  Gard Nilssen
  Foto: Moldejazz