Hopp til innhold

Inge Solmo

Inge har vært fascinert av Eurovision Song Contest helt siden han var rundt 9 år og Bobbysocks vant med 'La det swinge' i 1985. Nå vil han vinne ESC-duellen!

Inge Solmo
Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Inge er 32 år og bor i Ålesund. Han er opprinnelig nordlending og er utdannet servitør.

Han elsker alt som har med temaet å gjøre, fra spenningen i avstemningen til hvem som stemmer på hvem, for ikke å glemme de franske syngedamene.

Hans største interesse utenom Eurovision Song Contest er å reise. Hvis han vinner går pengene til ny ferietur!

ESC-publikum

ESC-publikum 2008

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Inges emne

Eurovision Song Contest er den årlige slagerkonkurransen hvor hvert deltakerland er representert med en melodi som tidligere har vunnet landets nasjonale konkurranse.

Eurovision Song Contest fant første gang sted i 1956. Norge vant første gang i 1985, med Bobbysocks og 'La det swinge', skrevet av Rolf Løvland.

I år var Norge representert med 'Hold on be strong' sunget av Maria Haukaas Storeng, som endte på 5. plass.

Inge møter Kent Remi Westergren til ESC-duell!

Kulturstrøm

 • A-ha avlyser kveldens konsert i Oslo Spektrum

  A-ha avlyser kveldens konsert i Oslo Spektrum, opplyser konsertarrangøren på sin hjemmeside. Morten Harket har fått diagnostisert akutt laryngitt og må hvile stemmen. Dette er en betennelse i stemmebåndene.

  «Vi beklager å måtte meddele at kveldens konsert med a-ha i Oslo Spektrum er kansellert. Morten Harket har blitt diagnostisert med akutt laryngitt og er nødt til å hvile stemmen. Behold dine billetter for nå, vi kommer tilbake med mer informasjon så fort som mulig", står det på Oslo Spektrums hjemmeside.

  A-ha opptrådte i Oslo fredag, men lørdagens konsert må de altså avlyse. Dette er ikke første gang at A-ha må avlyse. Konsertene ble i utgangspunktet utsatt på grunn av pandemien.

 • Marcus og Martinus vant svensk «Maskorama»

  Marcus og Martinus Gunnarsen har vunnet den svenske utgaven av Maskorama. De norske tvillingene sier til Aftonbladet at de har fremført annenhver sang i konkurransen. Seersuksessen «Maskorama» har gått i flere land, inkludert Norge og USA.

  Marcus og Martinus
  Foto: TT NYHETSBYRÅN/NTB Scanpix / TT NYHETSBYRÅN
 • Kåret til Norges mest attraktive by

  Sandnes får Attraktiv by-prisen 2022, melder Arkitektnytt.

  – Sandnes har imponert juryen gjennom langsiktig og kunnskapsbasert utvikling av sentrum, som nå viser gode resultater, sier Alexandria Algard, juryleder for regjeringens Attraktiv by-pris.

  - Dette er en bekreftelse på at kommunen gjennom mange år har tatt gode valg i arbeidet med å utvikle en levende by, sier ordfører Stanley Wirak.