Eurovision Song Contest

Slagerkonkurransen ESC er et årvisst utstillingsvindu for fikse frisyrer, kreativ koreografi og nasjonale slagerkandidater av allehånde kvalitet.

Spanias bidrag ESC 2008
Foto: JOERG KOCH / AFP

Eurovision Song Contest er den årlige slagerkonkurransen hvor hvert europeiske deltakerland er representert med en melodi. Melodien har tidligere vunnet landets nasjonale konkurranse.

Eurovision Song Contest fant første gang sted i 1956. Norge vant første gang i 1985, med Bobbysocks og 'La det swinge', skrevet av Rolf Løvland.

I år var Norge representert med 'Hold on be strong', sunget av Maria Haukaas Storeng, som endte på 5. plass.

Les mer om Eurovision Song Contest på Wikipedia

Per Sundnes

ESC-kjenner Per Sundnes

Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Fagdommeren

Per Sundnes er norsk journalist og programleder. Han har i mange år vært med som kommentator og medprogramleder i programmet 'Store Studio' på NRK. Per har store kunnskaper innen musikk, popkulturer og moter. Han har intervjuet flere store stjerner som Madonna, Bono og David Bowie.

I 2007 var han norsk kommentator på Eurovision Song Contest, og i år var han programleder for de norske delfinalene og selve finalen.

Kandidatene

Inge Solmo møter Kent Remi Westergren til ESC-duell.

Kulturstrøm

 • Valen leder Kringkastingsrådet

  Snorre Valen fra Trondheim er oppnevnt som ny leder for Kringkastingsrådet. Valen er politisk redaktør i Nidaros og tidligere SV-politiker. – Valens mediefaglige kompetanse samt tidligere erfaring som både musiker og politiker, gjør meg trygg på at han vil lede rådet på en god måte, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.

  Snorre Valen
  Foto: Klara Skovro Thoresen
 • Lars Petter Hagen ny festspillsjef

  Lars Petter Hagen blir ny leder for Festspillene i Bergen.

  Komponisten kommer fra jobben som utviklingssjef i Oslo-Filharmonien. Det ble klart på en pressekonferanse i dag.

  Hagen tar over etter Anders Beyer, som måtte gå av på dagen 22. september etter en varslingssak som ble meldt til styret i august.